maandag 12 januari 2015

WWRAAUWWfood: Groene sliertensalade & koolzaad


Groene salades maken me altijd helemaal vrolijk. Dan heb ik altijd erg veel zin om m'n vork zo vol mogelijk te prikken. Met een beetje creativiteit heb je ook zo een mengelmoes aan texturen en groene tinten, dat het een beetje op een kunstwerkje lijkt.
En oh ja, leuk weetje, groene groenten zijn zo healthy als wat!

In deze salade alleen zitten asperges (boordevol vitamines en mineralen), doperwtjes (vezels), courgette, radijskiemen, jonge bladspinazie en verse koriander... Skinny, clean and healthy, just the way we like it! 

IngrediĆ«nten: 

- 5 Groene asperges (vervang ze door dunne sliertjes courgette of komkommer)
- Een handvol doperwtjes
- Twee handen vol bladspinazie (jonge blaadjes hebben de voorkeur!)
- Een handje vol kiemen (ik gebruikte radijszaad)
- 1el koolzaadolie
- 1el olijfolie
- Zeezout en peper
- Een half plantje koriander

How to: 
- Maak de groenten schoon.
- Hak de erwtjes grof.
- Met een dunschiller maak je lange slierten van de courgette.
- Doe hetzelfde met de asperges.
- Hak de spinaziebladeren in grove stukken.
- Meng alle groenten met de zaden.
- Meng de twee oliesoorten en een snufje zout en peper, besprenkel over de salade. 




Ik eet graag zout, dus heb ik op het laatste moment bonitovlokken toegevoegd (gedroogde tonijn). Die kan je vinden in een toko's. Je kan ook een stukje vis toevoegen, zo wordt het een diner!