dinsdag 19 januari 2016

SUPER SOUP: Noodlessoup?! Yes, nog een keer! Want het is #snelklaar en #delicious!!De blog die ik vandaag wil schrijven, is een reminder aan mezelf. Yes, ik heb al twee prachtige kids op de wereld gezet. Tijd voor een derde, dachten we, een maand of drie geleden. 
De afgelopen weken was ik erg bang. Sinds de moment dat ik voelde dat er wat aan de hand was met m'n hormoonhuishouding, begon er een knagend gevoel te broeien in m'n hoofd. Zwanger zijn, dat is hetzelfde als negen maanden een groeiende buik. En wat dan? Na al die tijd heb ik eindelijk een lijf waar ik niet meer elke dag van huilend in m'n sofa duik. Nu wilde ik dat wel een beetje in ere houden. Nu goed, die dikke buik neem ik er graag bij, maar hoe zat het met m'n mindset na negen maanden
Mindsetten is het enige wat telt in een healthy lifestyle, weet je? Als je hoofd niet helemaal overtuigd is van wat je doet, dan lukt het niet. Als je de smaak van pindaboter lekkerder vindt dan de aanblik van een sixpack in de spiegel, kan je het vergeten -ik ben zo iemand!-. 

Voor mezelf heb ik dus een lijstje gemaakt van zinnetjes die ik als mantra aan mezelf vertel voor ik ga slapen. En dat gedurende alle zwangerschapsmaanden en vooral... nadien!  Want, deze 28-jarige healthy-freak gaat op geen enkel moment de controle verliezen over die oh-zo-belangrijke klik in m'n hoofd

*Ten eerste ben ik niet bang om een prachtige baby-buik te krijgen. Ik had er al 2 en ze waren telkens perfect. Die derde kan er ook wel bij. Let's do this!
* Stay sexy. Ook al ben je een mama of mammie-in-spĆ©. You are a woman. En wat voor een. Ga voor high-heals (tenzij je staat te zweten in de sportschool) en ga geen moment voor skinny-jeansbroeken uit de weg. Je bent zwanger. En. Je bent sexy. Bij de bakker. Aan de school. Altijd. 

* Make it look easy. Er is niets moeilijk aan zwanger zijn, twee kleuters hebben, een voltijdse job, een blog en een onstilbare honger. 
* Fashion is your best friend. Blijf dicht bij je eigen stijl en blijf op afstand van zwangerschapsstuff. Natuurlijk kan je wel even een handige elastiek-broek gebruiken maar... doe het altijd met een drop-death-sexy-detail. Die high-heals bijvoorbeeld.

Deze dingetjes gelden trouwens voor elke awesome-vrouw op de planeet. Go for it. 

Nu genoeg gedroomd. De komende zeven maanden kunnen jullie er niet onderuit. Ik deel al m'n grillen met jullie. Voornamelijk de honger-gril. Want dat is hoe m'n leven er momenteel voor 90% uit ziet. Hongerig. Of misselijk. En telkens, met oneindig veel zin in alles wat ik al jaren niet meer eet. Auw. Reden genoeg om goed voorbereid te zijn. Elke keer opnieuw. 

Deze soep stilde m'n honger. M'n misselijkheid. M'n angst. En nadien voelde ik me wel een maandje of vijf ver. 

IngrediĆ«nten voor twee kommen: 
- 1 ui, grof gehakt
- 2 grote wortels, in schijfjes

- 1 teentje look, fijngesneden 
- 1/2 courgette in maantjes
- 1 hand vol groene kool
- 1 tomaat
- chilivlokken
- peper
- zout
- groentenbouillon
- 1el sesamolie
- 30g rijstnoodles in korte stukjes


How to: 
- Stoof de ui, de wortels en de knoflook een minuut of 8 in sesamolie, tot alles gaar lijkt. Het mag niet bruin worden. 
- Kruid met chilivlokken. Voeg de tomaat en de courgette toe. 
- Roer enkele minuten mee en voeg nadien de groene kool toe. 
- Zet alles onder met groentenbouillon.
- Voeg rijstnoodles toe en kruid met peper en zout.
- Kook 30 minuutjes op een laag vuur. 

- Klaar!