zondag 24 mei 2015

BRAINFOOD: Voor diegene die in hetzelfde schuitje zitten #studeren!!


 
Juni komt eraan en dat wil voor velen zeggen: examens! Je hoeft hiervoor geen 18-jarige student te zijn. Nee hoor, tegenwoordig zijn er ook heel veel volwassenen die zich als hobby wagen aan een talencursus of kookcursus wagen. Oh ja mama, ik ben nog steeds niet vergeten hoe de zenuwen jou te pakken hadden gekregen voor jou examen Spaans ;).

Of misschien behoor jij wel bij diegene die op latere leeftijd (ja, ik reken mijn zeer oude 26 jaar hier bij!) toch nog besluiten om een hoger diploma te halen. Welcome to the club en veel respect!

Hiervoor moet je echt bikkelhard zijn. Je bent waarschijnlijk al oververmoeid van het zware schooljaar te combineren met je job, en nu komen die examens er ook nog aan, paniek!!!!

Ik ga proberen voor jullie mijn studiesnacks bij te houden en hoe ik mijn pauzes spendeer. Misschien haal je er wel inspiratie uit voor jou studydays. So keep checking facebook and instagram.
Maar nu deel ik graag mijn study tips met al die hardwerkende studenten!

Vergeet het niet: YES WE CAN!

- Vergeet niet te eten!
Als ik studeer kan ik echt in een flow geraken. ik verlies alle besef van tijd en wat er rondom mij gebeurt. Gevolg: er vliegen gemakkelijk 4u voorbij zonder dat ik iets eet! Het gevolg hiervan is dan weer dat ik nadien zo'n honger heb dat ik veel te grote porties naar binnen schrok.
Dus vanaf morgen komt er een healthy snack potje bij mij te staan met nootjes, bessen, gedroogd fruit,....
Of probeer deze healthy snacks eens:
- Froyo bosbessen
- Dadel-choco bolletjes
- Neem een kijkje tussen onze andere healthy snacks.


- Neem regelmatig een pauze!
Vooral voor diegene die het studeren met een job combineren lijkt dit een onmogelijke opdracht, i know! Maar geloof mij maar als ik zeg dat je na een half uurtje pauze terug beter geconcentreerd bent en je veel productiever gaat zijn en dit half uur snel hebt opgehaald.
Nog beter dan een half uurtje pauze is een half uurtje lopen of een andere sport, hello productiviteit, maar ook hello summerbody!

- Eet gezond!
Ook hier is de verleiding groot, om na een dagje studeren, snel wat junk-food binnen te steken, fout! Gezonde voeding zorgt voor een gezonde geest, plus je gaat bomvol energie zitten om die boeken en nota's te verslinden.
Hier een paar snelle healthy receptjes voor na een studiemoment:

- Sweet and spicy noedels
- Super snelle groenteschotel
- Salade met courgette en avocado

En tenslotte nog wat lekkers: