woensdag 9 maart 2016

SKINNY SINNER: Wraauwfood: Chocolade-mini-taartjes! #metpindakaasnatuurlijk


Deze chocolade lieverds zijn niet alleen gezond, ze zijn ook super-simpel om te maken. Kinderspel! -Mijn kinderen hebben ze gemaakt. Kinderspel dus.- 
Ze zijn RAW, glutenvrij, veganistisch... alles wat je wil liefje... 

Raw-dessertenzijn zo fijn om te maken! Iedereen kan het! Niets afbakken, niets afwegen. Smaak, dat is alles!

Hier komt'ie!

IngrediĆ«nten: 

Voor de korst: 
- 1 cup pecannoten
- 4 geweekte medjouldadels
- 1/2 cup cacao  (RAW)
- een snuif zout
- een vanillestokje 


Voor de vulling: 
- 2 cups cashewnoten
- 1/2 kopje kokosolie
- 1/2 kopje maple-siroop
- 1/2 kopje water
- 1 vanillestokje
- 3/4 kopje cacaopoeder (RAW)

- 1el pindakaas 

How to (korst): 
- Plaats alle ingrediƫnten in een foodprocessor (dat kan ook in een blender). Mix tot het een geheel vormt.
- Duw de vulling in metalen dresseer-ringen (dit kan uiteraard ook gewoon in een grote ronde springvorm).
- Zet even in de koelkast. Maak nu de vulling. 


How to (vulling): 
- Week de cashewnoten enkele uren op voorhand.
- Doe de geweekte noten samen met de maple-syrup, het vanillestokje, pindakaas en het water in de blender. Blend tot een creamy geheel.
- Doe nu de cacaopoeder ebij. Zorg dat je een echte chocolademousse-textuur krijgt. De aanhouder wint! Afhankelijk van de snelheid van je blender lukt dit wat beter... -Vitamix is een toppertje..- 

- Proef... Wil je het rijker -kieper er gerust wat cacaopoeder bij-, wil je het zoeter? 
- Vul je vormpjes tot de top en plaats het geheel nu 1 uurtje in de vriezer. 
- Werk af met rood vers fruit.


Laat ontdooien alvorens op te eten tot een soort cheese-cake-textuur. Dan is-ie perfect!