zaterdag 20 februari 2016

VEGAN VIBES: Lunchsalade vol verrassingen! #101smaken #wateencombi


''Schat, ik maak een salade, wil jij er ook eentje?". Mijn mister foodie is al geleerd en vraagt steeds na wat er allemaal in gaat. Hij weet dat ik wel eens de vreemdste combinaties durf uit te proberen. Soms worden ze ontvangen met luid applaus en andere weer niet.

Kan je zijn reactie al raden als ik een receptje liet zien met knolselder, pindapasta, prei en kokosmelk? Ik geeft toe, het klonk mij eerst ook niet overheerlijk, maar vond het het proberen waard.
Het resultaat? 2 lege borden en een 'dat mag je zeker nog maken' van mister foodie. Toppertje dus!

Dit is trouwens een receptje uit 'Spiralize!' by Stephanie Jeffs, mijn favoriete boek de laatste dagen. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet wat royaler was met bepaalde ingrediĆ«nten - Pindapasta!-. Om het even nog wat meer healthy te maken heb ik er een flinke dosis groene bladgroenten bij geserveerd.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels ongezouten pinda's
  • 1 kleine knolselder. Ik had de mijne gered van de koopjeshoek bij de bioboer.
  • 2 preien
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 2 grote eetlepels pindapasta
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • chilivlokken
  • groene bladgroenten zoals snijbiet, spinazie, veldsla,...

How to?

  • Haal de knolselder door een spiraalsnijder voor mooie slierten.
  • Bedek ze met heet water voor enkele minuten.
  • Snij de prei en uitjes in ringen.
  • Roerbak de prei en ui voor enkele minuten in wat kokosolie.
  • Voeg de andere ingrediĆ«nten toe (behalve de bladgroenten!) en roer goed door elkaar.
  • Serveer warm met je groene salade.