zaterdag 23 april 2016

VEGAN VIBES: Perfect Asian Noodles-show!


Mister Foodie had een request vandaag. Hij had zin in rijstnoodles. En nu hij het er over had, ik eigenlijk ook. Het was alweer een hele tijd geleden en om de een of andere reden brengt alles wat met noodles te maken heeft, me in Vietnamese sferen. 
Het is alweer bijna een jaar geleden, dat we met ons gezin al backpackend van Noord naar Zuid trokken, doorheen dit waanzinnig prachtige land. 
Deze zomer blijven we netjes thuis, om baby's te krijgen weliswaar, maar steekt de heimwee naar een verre reis toch vreselijk de kop op. Dan maar werelds koken dus. Op z'n Aziatisch. Let's have some Singapore! 
Singapore Noodles, ken je dat? Ik niet eigenlijk. Het is een of andere vreemde blogpost die me dit lekkers leerde kennen. Het is wat tussen een curry en een pad-thai. Met véél groentjes. Just the way we like it. Door tamari en curry te mengen, krijg je een heerlijke smaak. 
Oorspronkelijk bevat deze dish ook wijn en vissaus, maar dat past niet echt binnen onze healthy lifestyle, toch? ;) 

Hier de HandsOffMyFood-proof versie! Ik beloof je dat het lekker is! :)

Ingrediënten: 
Voor de gemarineerde tofu: 
- 1 limoen 
- 4 el tamari-saus 
- 1 tl kokosboesemsuiker 
- 1 el sesamolie 
- 1 blok tofu, zeer fijn gesneden (in een soort frietjes) 
- 3 teentjes look
- 2 cm gember 
Voor de noodles: 
- 200g rijst-tagliatelle
- 2 el currypoeder
- 3 el tamari-saus
- groentjes die je wil (ik gebruikte 2 puntpaprika's, 1 broccoli, 1 bakje champignonnen, 1 bakje sugarsnaps, 2 fijngehakte wortels)
- 1 el sesamolie
- sesamzaadjes
- peper en zout 
How to: 
- Breng water aan de kook voor de rijstnoodles en kook klaar volgens de verpakking.
- Verwarm sesamolie in een wokpan.
- Verwarm sesamolie in een grillpan. Pers de knoflook en de gember boven de pan uit.
- Als de grillpan heet is, leg je de tofu erbij. Grill ze aan beide kanten goudbruin.
- Maak ondertussen de marinade van sojasaus, kokosbloesemsuiker en limoensap.
- Overgiet de tofu en laat nog 2 minuten karameliseren. Zet aan de kant.
- Wok de groenten in een hete wokpan. Voeg 2 el currypoeder toe.
- Als de groentjes gaar worden (na zo'n 4 minuutjes), voeg je tamari bij.
- Meng nu de tofu met de groentjes en de tagliatelle. Proef en kruid af met peper, zout en eventueel extra curry.
- Bestrooi met sesamzaadjes.