dinsdag 16 februari 2016

VEGAN VIBES: Broccoli-paste and non-fish-a-licious sauce :)




Wat ik deze week echt met jullie wil delen, is dit heerlijke pastareceptje. Ik had al de ingrediënten toevallig in huis en dit is het resultaat: een creamy broccoli-receptje met een aardig vissmaakje, zonder dat er nog maar een miniscuul-stukje-vis aan te pas kwam. Het was heerlijk. Non-fish-a-licious! Pasta is trouwens net datgene waar ik tijdens m'n elfde zwangerschapsweek helemaal vrolijk van word. Met tomatensaus, room of gewoon wat gewokte groentjes onder. My baby loves Italian food. Duidelijk. 
Dit gerechtje stond op tafel in minder dan 15 minuten. Perfecto voor dit gezin! 

De basis van een non-fish-a-licious saus, zijn nori-flakes. Ze geven een typische smaak aan een gerechtje en barsten van jodium. Yes, net dat wat mijn kleintje nodig heeft! Begin aan je sausje als je de pasta in het kokend water stopt, want exact 8 minuten later is de boel helemaal ready-to-eat. 

Ingrediënten: 
- 250g speltpasta
- 1 bosje basilicum
- 3 grote eetlepels nori-flakes (vervang door verkruimelde nori-vellen)
- 1 citroen (zeste + sap) 
- 3 el olijfolie
- 2 gehakte teentjes look
- 1 fijngehakte Spaanse peper
- 2 grote eetlepels edelgistvlokken
- 1 grote broccoli
- 50g pijnboompitten 

How to: 
- Kook de pasta.
- Snij de broccoli in fijne roosjes. De steeltjes mag je ook fijn hakken.
- Doe de broccoli na de de helft van de kooktijd van de pasta bij in het water. Kook verder samen.
- Meng de overige ingrediënten (behalve de pijnboompitten) samen met peper en zout in de blender samen met een scheut kokend water van de pasta.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
- Hussel de pasta en broccoli door de saus en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. 

Lekker met een slaatje van rucola, tomaat en geraspte worteltjes! :)