maandag 7 maart 2016

WRRAAUWWFOOD: Kelpnoodle-salad with #avocado!


Qua experiment kon dit écht tellen. En mijn liefste mammie kan het alleen bevestigen. Zij was proefkonijn van dienst. Letterlijk. Het nieuwe ingrediënt van de dag was niets minder dan... kelpnoodles. Je bestelt ze best online, bijvoorbeeld bij Body&Fit. Het is een heerlijk alternatief voor pasta en rijst en easy to make. Je kiepert ze in een vergiet en giet er even wat koud water over. Klaar! Door er smaakvolle ingrediënten aan toe te voegen heb je in no-time een ideaal lunchgerecht! 

Kelp is een zeewier. Hier zijn we weer met onze zeegroenten! Maar nope, geen groene stengels deze keer! Deze doorschijnende sliertjes zijn healthy-as-hell en zien er een beetje uit als rijstvermicelliZe zijn absoluut RAW en barsten van jodium en mineralen. Must-try-out dus! 


Ingrediënten: 
- 2 avocado's in stukjes
- 1 lente-uitje volledig fijngesneden
- 2 handjes vol veldsla, fijngesneden
- 2 handjes vol koriander, fijngesneden
- 1 zakje kelpnoodles, afgespoeld
- 2el zwarte sesam ter garnering 

Dressing: 
- 3 el olijfolie
- 3 el sesamolie
- 2 el tamari 
- 1el rijstazijn 
- 2tl kokosbloesemsuiker

How to: 
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop tot een geheel.
- Meng alle ingrediënten voor de salade.
- Zet stevig door elkaar en strooi de sesamzaadjes er over heen. Klaar! 

Easy lunchreceptje!