vrijdag 5 december 2014

Healthy Holy Man: #Healthy pure chocolade! Vanaf nu maak je het in 3 minuten ZELF! #VEGAN #RAW

Wegens praktische beslommeringen (een verloren gelopen kitten die aanwaaide in ons gezin! :) ), op de valreep! Pakjesavond! Twintig minuten voor middernacht. En weet je? Deze chocolade heb je ZO gemaakt! Het duurt... even denken.. 3 minuten + 20 minuutjes opstijven. Dan... Lekkere, gezonde en knapperige chocolade! Yummie! Ideaal voor de chocoladelovers onder ons die de Sinterklaasperiode echt walgelijk moeilijk vinden. Geloof me, met mijn twee kleuters in huis sprokkel ik in de week van 6 december zo'n kilo speculaas, 16 chocolade ventjes en verschrikkelijk veel pepernoten in huis. Niet dat ik ze koop, ze gooien er gewoon mee naar je hoofd! Horror. Want er is niets wat makkelijker weg-knabbelt dan het hoofd van een chocolade Sinterklaas! 
Maar néé! Dit jaar niet! 
Geen suikerpieken, geen rommel in m'n lijf! Dit jaar ben ik Sinterklaas-ochtend voor en maak ik mijn eigen knapperige chocolademuntjes! 

Met amper ingrediënten -en het zijn ingrediënten die echt bijna elke foodie in huis heeft- en een muffin-bakblik (siliconen is het handigst!) kom je al een heel eind. Heb je niets dat hierop lijkt? Leg dan papieren vormpjes in je bakblik. Zo kan je ze er makkelijk uithalen... 

Ingrediënten: 
- 100g kokosolie, gesmolten
- 40 g cacaopoeder (rauw, als je echt healthy wil!)
- 30g ahornsiroop of honing, wat je 't lekkerst vindt!
- toppings die je lekker vindt: gojibessen, walnoten, rozijnen, ... How to: 
- Smelt de kokosolie in een pannetje en roer de andere ingrediënten er met een klopper onder.
- Vul de vormpjes met behulp van een eetlepel.
- Speel met de toppings. Verstop hazelnoten, walnoten, rozijnen, ... Of maak een vrolijke bovenkant. 


Sinterklaas-kapoentje, vul hiermee maar MIJN schoentje!