zondag 13 september 2015

SKINNY SINNER: Panna cotta, healthy style!! Omdat ik een dessertjespersoon ben #sweets

Ben jij een voorgerecht- of dessertjespersoon? Iedereen heeft zo toch zijn voorkeur. Je hebt zo van die twijfelaars die eerst de hele kaart bekijken en wikken en wegen. Maar ik denk meestal: neen, ik neem geen voorgerechtje, want dan krijg ik straks nog een lekker dessert binnen.

Ok, dessertjes zijn een echte no-no als ze vol met suikers en slechte vetten zitten. Maar wat als we er nu een gezonde versie van kunnen maken? Oh dear god, yes yes yes!!

Dit zijn enkele bekende dessertjes zijn wij voor jullie al hebben geprobeerd in een healthy versie:

Chocolade moelleux
Roomijs
Chocolade mousse

Dat zijn toch al grote toppers op de meeste menukaarten. Maar 1 dessertje hadden wij nog niet geprobeerd: Panna cotta. De hoofdingrediënten: Room en suiker, slik!
Maar wij zouden geen foodies zijn als dit ons niet zou lukken. Dus hier presenteer ik jullie: Panna cotta, the healthy way!!

Je kan kiezen welk fruit je er bovenop legt. Gewoon even pureren en klaar is dessertje.

Wat heb je nodig?
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 vanillestokjes
  • 1 eetlepel rijstsiroop/honing (voor de niet vegans)
  • 2gr agar agar poeder
  • optioneel: als je niet van de kokossmaak houdt, voeg je nog en klei scheutje vanille extract toe.
  • Fruit bv. Frambozen, mango, kiwi, bosbessen,...

How to?

  • Giet de kokosmelk in een kleine kookpot, samen met de agar agar.
  • Roer goed door en laat dit een 15 minuutjes staan.
  • Snij de vanillestokjes door, haal de zaadjes eruit en gooi ze in de kokosmelk.
  • Ook de stokjes mogen erbij tot alles gekookt is.
  • Zet de kookpot op een laag vuurtje en breng roerend aan de kook.
  • Voeg je rijstsiroop/honing toe en roer tot deze is opgelost.
  • Haal de vanillestokjes eruit en giet in potjes.
  • Laat opstijven in de koelkast voor min. 1uur.
  • Pureer je fruit net voor het opdienen en serveer het op de panna cotta.