donderdag 7 mei 2015

VEGAN VIBES: Spiralized Raw Zucchini Salad with Avocado #touchofsummer #5minutestomake


Vers, supersnel en echt héérlijk. Deze salade was een toevalligheidje en kostte me de volle 5 minuten om te maken. Er komt geen kookpot aan te pas en het is het ideale gooi-alles-bij-elkaar gerechtje zonder veel afwas. 
Gebruik, net als gisteren trouwens, een spiraalsnijder. Superhandig! Heb je dat niet? Voor courgettepasta (zucchini) kan je net zo goed een dunschillertje gebruiken. Dan heb je... inderdaad tagliatelle! 
Ontdooi de tuinbonen onder warm water en duw ze uit hun schilletje. Geen zin in? Ook goed, dan kieper je ze er gewoon bij. 

Ingrediënten: 

- 1 kleine / medium courgette
- 1/2 citroen
- 1/2el olijfolie 

- zeezout en peper
- 1 avocado

- een handvol gehakte basilicumblaadjes
- een kopje tuinbonen, al dan niet zonder schilletje


How to:
- Maak courgettepasta met je spiraalsnijder.
- Knijp de citroen uit in een kommetje, doe hier de olijfolie, de peper en het zout bij. Zet even aan de kant.
- Snij de avocado in kleine blokjes en meng onder de courgettepasta.
- Voeg de tuinbonen erbij.
- Giet je dressing over de pasta en zet door elkaar.
- Werk af met de basilicum.

Klaar! Enjoy!