maandag 25 mei 2015

VEGAN VIBES: #Munt-spinaziepesto, #groene asperges en #pistache, heerlijk met pasta of noedels!

 
Ik ben een heuse asperge fan, vooral van de groene variant begin ik al te watertanden. Maar budget vriendelijk zijn deze stengels nu niet echt.
Toen zag ik een geweldige promo van een groente- en fruitwinkelketen in de buurt: €1/kilo! Mijn hartje sloeg nog een keer over toen ik zag dat dit ook was voor de groene asperges, zalig.

Na een nachtje wachten, ja ik had de promo  's avonds gezien, sprong ik in mijn auto en heb ik mij direct een kilo aangeschaft. Wat een hoeveelheid zeg, als je maar met zen tweeën bent!
Dus deze week was het volop asperge week in deze handsoffmyfood-keuken.

Ik heb spelt pasta gebruikt, maar gebruik gerust een andere variant of vervang door sobanoedels!
De non-vegans kunnen hierbij genieten van wat Parmezaanse kaas, de vegans strooien naar hartenlust met de edelgistvlokken.

Tip: groene asperges hoef je niet te schillen, tijd uitgespaard dus!

Wat heb je nodig?

  • 10 groene asperges (ongeveer)
  • 1 teentje knoflook, of meer als je dit graag hebt.
  • Klein handjevol muntblaadjes
  • 1 handvol spinazie
  • 1 handvol pistachenootjes
  • Peper en chilivlokken
  • Pasta of noedels
  • Olijfolie

How to?

  • Kook de pasta/noedels zoals aangeven op de verpakking.
  • Mix de munt, spinazie  en de helft van de nootjes met wat olijfolie, tot een mooi sausje.
  • Snij je asperges in stukken en gaar deze in een pan met een wat olie, op een licht vuurtje met een deksel erop.
  • Snij je knoflook fijn en voeg deze na enkele minuten erbij.
  • Bak tot de asperges beetgaar zijn en giet de pasta af.
  • Serveer de pasta met de pesto, asperges en werk af met peper, chilivlokken en de rest van de nootjes.