zaterdag 31 januari 2015

FOOD EXPERIMENT: Vegan bananen #pudding met silken #tofu!!


Mijn favoriet suikerrijk dessert, dat ik soms echt mis? Vanillepudding, en mijn grootmoeder is daar de schuldige van!
Telkens als ik het zou vragen staan er heerlijke kleine potjes gele pudding op mij te wachten. Dit dan nog eens in fantastische retro potjes met bijhorend rekje om ze in te zetten. Die ik trouwens -laten we hopen dat dit nog heel lang duurt -al geclaimd heb als erfstuk.

Maar dan nu het schokkend feit van deze heerlijkheid.... 15 klontjes suiker in een halve liter pudding!!! Dit gaat er over hoor ik je luidop denken. Dus ging ik opzoek naar een alternatief.

Al snel kwam ik uit bij zijden tofu. In natuurwinkels en bio planet vind je zeker zijden of silken tofu. Ik heb de mijne trouwens gewoon bij Delhaize gekocht.

De recepten die ik tegenkwam waren bijna allemaal met banaan, waarschijnlijk voor het romig te maken en de smaak. Dus heb ik mij hier braafjes aan gehouden en eens niet gek gedaan. Het resultaat was verrassend lekker!

Deze pudding is wel wat meer lopend dan de suikerrijke pudding van de grootmoeder. Maar zeker niet minder lekker. Binnenkort probeer ik zeker eens een vanille versie.

Ik voegde ook nog een finishing touch toe.... krokante vanille koekjes. Want pudding en koekjes kunnen nu eenmaal niet zonder elkaar.

Wat heb je nodig?

1 pakje zijden/silken tofu (het mijne was 425gr)
2 bananen
1 theelepel vanillie extract
1 eetlepel honing, agave of andere
Krokante vanille koekjes
Optioneel: kaneel

How to?

Doe je tofu, bananen, vanille en zoetstof in de blender.
Mix maar even, tot je een egaal geheel bekomt.
Werk af met de koekjes en wat kaneel.
Laat even koelen in de koelkast.