dinsdag 21 april 2015

SKINNY SINNER: Spirulina-kokoslekkers... Powerballetjes voor een méga boost!


Over Superfoods gesproken... Spirulina is werkelijk de meest haar-recht-zettende-superfood aller tijden. Altans, dat denk ik er over. Het ruikt naar alg, het is groen als gras,...Ik gruwel van het geheel. Hoewel, het is goed voor ons. En of je nu voor of tegen superfoods bent -ik ben er zelf niet helemaal uit-, je kan er niet omheen, dat groene poeder moet nu eenmaal op je superfood-rek staan. Beetje prijzig, maar je springt er -geloof me- heel zuinig mee om. Tenzij je houdt van de typische alg-smaak, maar daar ga ik niet van uit... ;)
Omdat we wéten dat het goed is, en wéten dat het niet te vreten valt, probeerde ik een lekker spirulina-receptje uit. En hé, het is gelukt! Hmm... ja, zelfs alg staat nu op mijn skinny-sinner-maar-ik-eet-er-dan-weer-belachelijk-veel-van lijstje! 


Vooraleer ik jullie overdonder met een balletje waarvan je ze zo één voor één naar binnen speelt, even wat fijns over dit vreemde organisme, dat bij een van de oudste op onze planeet hoort. Trouwens, laat je niet afschrikken door de vreemde benaming -Spirulina kan je werkelijk in elke natuurvoedingswinkel, Bioplanet en zelfs groot Kruidvat vinden-, superfood is namelijk hip! Na dit bericht weet je ook waarom jij binnenkort algenballetjes staat te rollen! 

Spirulina bevat héél veel beta-caroteen. 25 Keer meer dan wortelen. Uiteraard eet je méér wortelen dan een theelepel spirulina-poeder in je smoothie, maar hé, beta-caroteen!!! -Doe nu even alsof je dit kent, het is een stof die melanine oftewel pigment aanmaakt-. Hello bruine benen. Baat het niet, schaadt het niet. Waar zit dat lentezonnetje?
Om even verder te goochelen met getallen, het bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren! Hopla!
Vaarwel vlees, met 12 keer meer ijzer dan een runderlever -en zeg nu zelf, algen zijn een stuk smakelijker dan een stukje orgaanvlees, neen?-. 


Kort samengevat. Dit powerballetje met medjooldadel, cashewnoot én groen goud is gewoon een schot in de roos! 

Ingrediënten: 
- 90g medjooldadels, ontpit
- 80g cashewnoten
- 1 volle theelepel kokosolie
- 1,5 theelepel spirulinapoeder
- 1 volle theelepel macapoeder (ook een superfood, maar dat is voor een andere keer!) (vervang eventueel door extra cashewnoten!)
- 20g kokosrasp 


How to: 
- Meng alle ingrediënten, behalve de kokosrasp, in de blender.
- Laat goed mengen tot er een stevige deeg ontstaat.
- Rol op je werkblad uit tot een dikke worst.
- Verdeel in 8 gelijke stukken.
- Rol, met natte handen, dan kleeft het minder, gelijke balletjes.
- Rol de balletjes een voor een door de kokosrasp.
- Zet de balletjes minstens 30 minuten in de ijskast. Je kan ze bewaren in de ijskast gedurende 3 weken, in een afgesloten doos.