zondag 15 februari 2015

SUPER SOUPS: Pittig soepje met #quinoa en #kikkererwten


Moest je het nog niet gemerkt hebben: wij zijn totally into soep deze winter. Vandaag is het een prachtige bijna-lente-dag! Maar we hebben wel al wat gure en koude weken achter de rug. Dan snakt mijn lichaam naar meer dan lunch met een luchtige soep of een frisse salade.

Dit pittig soepje is een echte maaltijdsoep dat je lang een verzadigd gevoel geeft. Door de combinatie van peulvruchten en quinoa krijg je een hoop eiwitten binnen. Ze is dus ideaal voor vegetariƫrs, maar eigenlijk voor iedereen!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote rode ui
  • 2 grote stengels bleekselderij
  • 2 teentjes look
  • 1 pikante peper
  • 400 gr kikkererwten, zelf gekookt (graag!) of uit blik
  • 70gr ongekookte quinoa
  • 400gr tomatenblokjes 
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 750ml groentebouillon  
  • Om te serveren: Basilicumblaadjes 

How to?

  • Snij je ui fijn, de bleekselderij mag in blokjes.
  • Fruit deze in een grote kookpot met de olie.
  • Snij de look en het pepertje fijn.
  • Voeg ze bij in de pot, samen met de kruiden.
  • Roer 2 minuutjes goed door.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.
  • Voeg de kikkererwten, quinoa, tomatenblokjes en de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat ongeveer 25 minuten sudderen op een lager vuurtje.
  • Laat even afkoelen.
  • Ga er even met je staafmixer door, maar zorg ervoor dat niet alles gemixt word.
  • Voeg eventueel wat peper en zout toe en werk af met enkele basilicumblaadjes.