woensdag 11 maart 2015

VEGGIE VIBES: Taart van #Witloof en #Zoete aardappel!!


Taart als avondeten, daar staan we allemaal voor te springen. Dit taartje met zoete aardappel en witloof was echt verrassend lekker.

Mister Handsoffmyfood keek al vreemd als ik zei: vanavond eten we taart met witloof. Hij begon al subtiel de in de koelkast te kijken of er nog restje in stonden van de vorige dagen. Ook de keukenkasten werden geïnspecteerd om te zien wat de andere mogelijkheden waren in geval van nood.

Ik geef hem groot gelijk want als je met een handsoffmyfoodie samen woont krijg je regelmatig nieuwe receptjes voorgeschoteld. De ene al wat beter dan de andere!

Maar na zijn eerste hapje heeft hij direct een grote stukje taart op zijn bord geschept, het was overheerlijk en goedgekeurd!


Wat heb je nodig?
2 pers.

  • 300 zoete aardappelen
  • 370 gr witloof (dit is wat ik nog had, rond het gerust af als je stronken grote/kleiner zijn)
  • 100gr speltmeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water
  • 150gr zachte geitenkaas (je kan dit ook weglaten als je vegan eet)
  • peper en zout 
  • tijm
  • kokosolie

How to?

  • Snij je witloofstronken in 4 repen.
  • Stoof ze in de pan met de kokosolie voor ongeveer 10min.
  • Snij je aardappelen in schijfjes. 
  • Bak ze in de pan met flink wat tijm, aan elke zijde ongeveer 5min.
  • Verwarm je oven voor op 180graden.
  • Meng het meel, water, olijfolie, peper en zout.
  • Kneed dit tot een mooi deeg.
  • Neem een taart/springvorm van ongeveer 20cm.
  • Leeg al je witloof op de bodem.
  • Hierop je schijfjes aardappel en de geitenkaas
  • Als laatste rol je het deeg uit en leg je het van boven.
  • Ik heb het in de randjes wat naar beneden geduwd zodat het rond de aardappel kwam.
  • Bak in de oven voor 30 minuten
  • Draai je taart om en Smakelijk!