zaterdag 28 november 2015

VEGAN VIBES:Voor mij geen 10.000 luchtballonnen, maar 10.000 smaken op mijn bord met dit stoofje van venkel!


Ik typ dit berichtje al terwijl dit gerecht van volop aan het stoven is. Maar ik ruik, proef en weet gewoon....dit is een toppertje! De geuren, de kleuren en vooral toch wel: de smaken.

Dit receptje is geïnspireerd op eentje dat ik tegen kwam in mijn favoriete tijdschrift. Nee, dit is niet de Flair, Story of Humo maar wel het maandelijks receptenboekje van Albert Heijn. Elke maand doorblader ik dit in alle rust -voor zover ik tot rust kan komen- en haal er inspiratie uit.

Zo kwam ik dit verrukkelijk stoofpotje met zoete aardappel en venkel tegen. Hiervoor kreeg ik al spontaan kokhals neigingen als ik nog maar aan een venkelknol dacht. Maar iets in dit receptje maakte mij er toch nieuwsgierig naar. En ja hoor, het was een voltreffer! Vanaf nu staat de venkelknol veel vaker op mijn menu.

HOTSPOT: Amsterdam -Yes, once again...- blijft het plekje waar je heen moet! Koffie & De Koeck!

Ik ben een Amsterdam-lover. Moest ik morgen kunnen verhuizen, dan deed ik dat meteen. De grachten, de open-minded-visies, de accenten. My Gosh, I'm in love with Holland. 
Het is trouwens in Amsterdam, waar de vegan-hotspots overal tevoorschijn komen. Vegabond, DopHert én ... Koffie en De Koeck. Hoewel het er al een tijdje is, had ik het gewoon nog niet ontdekt. 
Reden? Het is niet zo midden-in-het-centrum-stuff, hoewel het wel écht een Amsterdamse-goodie is.
Aangekomen in Amsterdam -wat zijn twee uurtjes rijden voor een dag vol lekker vegan-food?-, zochten we parkeerplek. Handig, voor de deur hadden we geluk. Om die reden alleen al ben ik blij dat ik de grachten niet op hoefde. Ik was trouwens instant-vrolijk. Niet zozeer om het gebak dat ik ging eten, maar wel om de giga-vrachtwagen, die uiteraard meteen m'n aandacht trok! Tony's Chocolate ligt écht gewoon aan de overkant van de straat! Hallo! Is hier nog een huisje vrij? Vegan gebak én vegan chocolade... Pijnlijk duidelijk: Ik had zo'n fantastische Amsterdammer geweest!