zondag 31 januari 2016

LIFESTYLE: Adv. Op de les! #Greens proeven en ontdekken! #RAWFOOD

Het leven van een blogger is zwaar, weet je. Je moet heel de tijd nieuwe dingen testen en vervolgens oordelen of je er over wil schrijven, of net niet. Gisteren was het zo'n dag, dat mijn wekker rond 8u afliep, en ik vervloekte dat ik blogger was. Yes, de ochtendstond pikte. En ik moest wat gaan uittesten. 

Er zou weer een tipje van de RAW-food-sluier onthuld worden, vlak voor m'n ogen. En oh ja, daar werd ik graag wakker voor -m'n hoofd niet zo, ach..-. 
Na een douche en een niet-zo-raw-maar-wel-heerlijk-granola-ontbijt stapte ik de druilerige regen in en reed richting Keerbergen. Benieuwd naar m'n dosis bladgroen en healthy-as-hell-recepten. 


Andrée, een dame die ik enkele maanden geleden voor het eerst ontmoette, is een RAWFOOD-chef die een opleiding liep in de States -moet ik dat ook niet even uittesten en reviewen?!-, en nu haar kennis doorgeeft in haar eigen huis! Ik opende nieuwsgierig de deur en stak m'n hoofd binnen. Op de tafel stonden slowjuicer en Vitamix -aha, mijn vriendje!- vrolijk te wachten om pik-groene-sapjes te produceren. Ik voelde me onmiddellijk thuis. Deze workshop zou wel een toppertje kunnen worden. 
Alles draait om vitaliteit. Niet dat ik me bijzonder slapjes voel, maar een beetje meer pit kan er altijd bij! Het eerste uur word ik overrompeld met sappen, smoothies, een soepje en een superfood-drink. Hoewel ik niet onmiddellijk in de poedertjes ga vliegen om gezonde drankjes te maken -superfoods are not my style...-, ben ik helemaal lyrisch over het soepje! Wauw! De mengeling van avocado, selder, postelein en een beetje dulse-vlokken maken een perfect romig geheel. En dat in minder dan 10 minuutjes. Lang leven de vitamix, en lang leven greenies. 
RAW-food-crackers zijn altijd al m'n vriendjes geweest, wanneer er een beetje pesto van postelein wordt opgesmeerd en er frisse kiemen op verschijnen, glimlach ik tevreden. Dit hapje wordt m'n beste maatje. Ik neem na de workshop dan ook 200g van die lekkere toastjes mee naar huis. Do try this at home, denk ik bij mezelf. 


Als 'lunch' komt er een heerlijke bloemkoolrisotto. En dat met een salade waar ik echt jaloers op ben. Bijna alle wilde groenten komen uit haar eigen tuin! Ongelofelijk! Hoe wild ik de boel ook laat staan, ik vind nooit paardenbloemen of brandnetels! Door er gemarineerde worteltjes en koolrabi aan toe te voegen krijgt de salade een andere dimensie. Het is écht de topper van de dag. Nope, de eerste die nu nog beweert dat sla saai is, stuur ik stante pede naar Andrée en Lekker Vitaal! 


Jullie krijgen vast en zeker nog heel wat geïnspireerd groens van mij voorgeschoteld. Want ja, zelfs ik moet soms écht m'n best doen om die zak bladspinazie te laten verdwijnen als-ie in mijn koelkast ligt. Greens. Daar draait het in februari om. 

En bij Lekker Vitaal draait het trouwens eind februari om kiemen. Ik schrijf me alvast in, want zo'n kiemverhaal, dat is toch best wat gedoe. 
Bij HandsOffMyFood kan je op 14 februari trouwens terecht voor een Oh My Oats-workshop! 

Op het menu staan:

- Overnight-chocolate-oats
- Havermelk (homemade!) in een frisse smoothie
- Havermoutbrood
- Hartige haver in je diner!
- Havermoutchocolade


Dit komt ook zeker aan bod! 

- Havermout voor dummies! Wat zijn grutten? Zemelen? Welke haver koop je best en waar blijf je ver van weg?
- Haast en spoed 's ochtends --> Hoe maak je snél een healthy oat-ontbijt?
- Fabels en fictie --> Wat is dat met havermout en diëten?
- Homemade-plant-based melk maken...Is dat easy? Of koop je toch maar lekker een brik in de winkel?
- Cravings en havermout. Hoe ga je om met suikerdips?
- Basisreceptjes --> Hoe prep je een week lang je oats?

Praktisch: 
De workshop gaat door in de academie van Putte, van 11 tot 14u.
Wees erg welkom en eet vooral niet op voorhand -je krijgt echt héél veel proefmateriaal-.
Breng je schort mee! We gaan koken!
Inschrijven kan via mail "handsoffmyfood@hotmail.com", of gewoon, via een telefoontje naar 0499 29 15 51


We love you, foodies! 

Kus,
Charlotte en Lieselotte

Zin in onze greens?! 


Zeemeerminnen-salade?! #nofishinthis