vrijdag 10 april 2015

THE LIFESTYLE: To superfood or not to #superfood??

Fouten op etiketten superfoodsNiemand ontkomt er nog aan, superfoods zijn duidelijk een hype. De term wordt te pas en te onpas gebruikt. Zelfs in de rekken van Action staan cacao nibs, goji bessen en hennepzaadjes.
Het is zelfs al zover gekomen dat één van de iconen van onze noorderburen, Linda De Mol zegt : Rot toch op met je chia zaad.
 
Wij daarentegen zijn helemaal dol op allerlei superfoods! Ik vind het dan ook spijtig dat wanneer je trots je zelf gebakken brood met chia zaad laat zien, je bestempeld wordt als freak. Allemaal een spijtige bijzaak van de immense marketing er van. Door dat sommige hier in gaan overdrijven of gekke dingen gaan doen, zijn wij ineens allemaal zo. Bedankt dus aan diegene die dachten ze gingen afvallen van chia zaad bij je gefrituurde snacks te eten ;)
 
Moet je superfoods in je kast hebben voor een gezonde levensstijl te hebben? Nee, alleen superfoods  zijn geen garantie to be healthy! Ze zijn vaak duur en niet in de gewone supermarkt te vinden. Dus als je op een beperkt budget leeft geef dan a.u.b. niet je laatste centje uit aan een zakje tarwegras.
 
Maar denk ook eens aan de meer vergeten 'superfoods', zoals bessen, avocado, broccoli,....Dit zijn allemaal voedingsmiddelen die niet in een potje zitten met de stempel van superfood op. Maar dat maakt ze niet minder SUPER!

Superfood

Welke superfoods heb ik in mijn kast staan?
Ik ben vooral fan van chia zaad, lijnzaad, kokosolie, raw cacao (offcourse!) en kokoswater.  Tarwegras en maca poeder zijn dan weer niet zo mijn ding.
 
Waarom gebruik ik superfoods? Ik ben echt overtuigd van de voordelen van sommige en heb hierover dan ook al veel opzoek werk gedaan.
Maar ze gewoon kopen omdat deze term op het doosje staat? Dat vind ik nu te gek.
 
Koop dus gewoon waar jij je goed bij voelt en niet omdat de media of je omgeving zegt dat het moet of niet!