vrijdag 22 januari 2016

SKINNY SINNER: Let me tell you about the chickpeas and the chocolate cookies!!

Soms denk ik: nu hebben we toch al alle mogelijke receptjes gedeeld met jullie?! Toch blijven we steeds nieuwe ontdekkingen doen en lekkere dingen maken. Vaak zijn het de gekste receptjes die echte snoepjes blijken te zijn.

Zoals vandaag...........Hou je maar vast.............het meest gekke receptjes komt eraan. Na chocolade pizza met bloemkool heb ik een chocolade koekje gemaakt met...............kikkererwten! Oh ja, je leest het goed en neen het was zeker niet walgelijk. Het was zelfs overheerlijk, lekkerder dan lekker, verrukkelijk en alle ander synoniemen die je kan bedenken.

Denk je nu echt dat we te ver gaan? Gewoon proberen, hebben wij je ooit al teleurgesteld....;)

Tip: Ik heb een mini-springvorm gebruik om 1 groot koekje te maken. Maar je kan gerust ook kleine muffinvormpjes kiezen.

Wat heb je nodig?

  • 350gr gekookte kikkererwten
  • 1/2 cup cacao
  • 1 cup havermout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 banaan
  • 1/2 theelepel bicarbonaat
  • klein scheutje appelazijn
  • 1 theelepel vanille
  • 1/2 kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel cacao nibs

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten behalve de cacao nibs in de blender.
  • Roer de nibs erdoor.
  • Doe het deeg in een vorm of vormpjes (best bekleed met bakpapier of van silicone)
  • Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuutjes, dit hangt af van de grootte van je vormpjes. Er moet een krokant laagje zijn aan de buitenkant en nog smeuïg aan de binnenkant.
  • Laat afkoelen of verslind wanneer het nog heerlijk warm is!
  • Serveer met wat gepureerde frambozen en eventueel een bolletje banana-icecream.