maandag 13 oktober 2014

Celebrating Fall: Champignonspread... #vegan


Op een cracker, of op een boterham... Gewoon om stiekem even uit de ijskast... Een potje dat proeft als herfst, met de smaak van geroosterde walnoten, champignons, dragon en tijm. Héérlijk. En gezond.
Gebruik alleen vérse champignons. Wist je trouwens dat ze erg gezond zijn? Ze bevatten vitamine B12, iets waarvan tot kort geleden nog gedacht werd dat het enkel in vis en zeewier te vinden was! 



Ingrediënten: 
100g walnoten (geroosterd)
1el verse gehakte dragon
1el verse gehakte tijm
800g witte champignons (kan ook met andere champignons, wat je lekker vindt!)
2el olijfolie
1 grote ui
3 teentjes knoflook
zout en peper(naar smaak)
2el balsamicoazijn
een klein blikje witte bonen 


How to: 
- Rooster de walnoten in een droge pan.
- Kieper ze in de blender en blend tot kruimels.
- Stoof de ui gaar (in wat olijfolie), samen met de kruiden en de knoflook.
- Snij ondertussen de champignon in schijfjes.
- Bak de paddenstoelen mee met de ui.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Doe bij de noten in de blender.
- Voeg de bonen, de balsamico en de 2el olijfolie toe. Blend tot een smeuïg geheel. 

- Proef en voeg eventueel zout en peper toe. 

Smakelijk!!!