donderdag 2 oktober 2014

DINNER OR LUNCH: Waanzinnige lekkere kipsalade!


Een smaakbommetje van formaat. Koriander, citroen, radijzen, lente-uitjes, munt, rodewijnazijn én harissa. Ja, bij dit gerecht is heel langzaam genieten echt aan te raden! Het is waanzinnig lekker én bomvol vitaminen! Wat moet je nog meer hebben?
Vervang de gerst (als je dat wil) door wat anders: bruine rijst, quinoa, blé ... Zo lang het maar een grote korrel heeft kan je er alle kanten mee uit.
Toch verkies ik deze variant! Er zit heel wat bijt aan gerst, het is belachelijk gezond én echt origineel om mee uit te pakken. 


Let op, gerst moet 1u koken! Hou hier rekening mee! 

Ingrediënten: 

  • 1 grote broccoli 
  • 400g kippenfilet
  • een bosje koriander
  • 1 mok gerst 
  • olijfolie
  • 2 citroenen 
  • 1 bos radijzen 
  • 2 lenteuitjes
  • 1/2 bos munt 
  • 3el rodewijnazijn 
  • 2el zonnebloempitten 
  • een bakje veldsla 
  • 4el magere yoghurt 
  • 2tl harissa 
  • 1 blokje groentebouillon
How to: 
  • Breng de gerst aan de kook, voorzie een grote pot en hou hem in de gaten. Zorg dat er steeds voldoende water in zit. Voeg een blokje groentebouillon bij. 
  • Kook de broccoli 4 minuten. 
  • Sla met een deegrol de kippenfilets plat, tot 1,5cm. 
  • Kruid de kippenfilet met peper, zout en gehakte koriander. 
  • Leg de kippenfiletjes in een hete pan met olijfolie en bak ze goudbruin. 
  • Voeg aan de gerst, na 30 minuten, 1 geschilde citroen toe (in vier stukken). 
  • Haal de broccoliroosjes uit de pan en kieper ze op een grillpan. Schroei ze mooi rondom.
  • Leg de radijzen in een mooie kom en duw ze wat platter met een stevige pureestaaf. (Niet helemaal stuk, ze moeten de dressing een beetje kunnen opnemen)
  • Hak de lenteuitjes en de munt fijn. Hussel ze met zout en peper door de rodewijnazijn en wat olijfolie. Giet over de radijzen. 
  • Kieper de gerst ook in de kom en meng met de rest. 
  • Doe de zonnebloempitten bij de kip in de pan en bruin ze wat. 
  • Kieper de broccoli op de gerst. 
  • Snijd de kip in plakken en leg ze op de broccoli. 
  • Strooi de veldsla over de kip. 
  • Schep hier en daar wat yoghurt op het geheel en druppel de harissa over de yoghurt. 
  • Ogen toe en genieten maar!