zaterdag 29 augustus 2015

VEGAN VIBES: Bloemkool curry met zoete aardappel, heerlijk!


 
Lieselotte is in tegenstelling tot mezelf, een echte kookboeken-liefhebster. Het gaat zelfs zo ver dat haar jaarkalender er eentje is met een nieuw recept voor elke maand. Zo ben ik op de inspiratie gevallen voor dit yummy yummy receptje, van haar Jamie Oliver kalender.

Ik heb de aardappel vervangen door zoete aardappel en de kruiden wat aangepast naar gelang mijn eigen voorraad. Ja, zelfs tussen mijn schatkist vol kruidenpotjes –lees: onoverzichtelijk, uitpuilende kast!- stond nog niet alles wat ik nodig had. Maar, al zeg ik het zelf, ik heb hier mijn creativiteit uitgespeeld en het was een succes!

Natuurlijk mag onze topper, de bloemkool, hier niet ontbreken. Fantastisch want er liggen overal heerlijk grote exemplaren van in de winkel.

Wat heb je nodig?
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 kleine zoete aardappels, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode,pikante peper
  • ½ bloemkool (is het een grote kool? Neem dan iets minder ;)), in roosjes gesneden
  • 4 eetlepels tomatenblokje, liefst vers maar kan ook blik.
  • Kokosolie
  • Glas water

How to?
  • Bak je uien en knoflook in wat kokosolie tot ze zacht zijn.
  • Voeg hierbij al je kruiden, tomatenblokjes en nog een eetlepel olie.
  • Verhit het mengsel voor enkele minuutjes.
  • Voeg de aardappelen  en de chilipeper toe.
  • Bedek het met water en laat 10 minuutjes door koken op een laag vuurtje.
  • Voeg je bloemkool toe en kook tot alles gaar is.
  • Serveer met een fris groen slaatje, smakelijk!