maandag 22 februari 2016

OH MY OATS: Havermoutbrood zoals we dat nog niet maakte #notsweet #withblueberries #buckwheatincluded




Looks delicious, nee?! Verbaas je niet, deze brood-vervangende-ontbijtmaaltijd is niet zoet! Het bevat boekweitmeel én havermout en hier en daar een verdwaald bosbesje. Havermoutbrood ten top. Al geef ik toe... Het cake-gehalte is erg hoog
Het recept is super-simpel. Na wat roeren en gieten had m'n dochtert het eigenlijk helemaal zelf gemaakt. Supertrots was ze. En ik ook. 
Ondertussen zitten deze plakjes netjes per twee in m'n diepvriezer te wachten om op te eten. Nu kunnen jullie aan de slag! 

Ingrediënten: 
- 300g havermoutmeel
- 200g boekweitmeel 
- 200g bosbessen (doe een handje apart als garnering) 
- 400ml water
- 2 eitjes 
- 2 el ahornsiroop
- 6 tl bakpoeder
- 4 el kaneel
- 1 vanillestokje (merg)
- gehakte amandelen als garnering 

How to: 
- Verwarm je oven op 170°. 
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Meng nu de natte ingrediënten.Hou de bosbessen apart.  
- Spatel de droge ingrediënten door de natte. Zorg voor een mooi geheel. Voeg nu de bessen voorzichtig toe.
- Doe alles in een met bakpapier bekleedde bakvorm.
- Garneer met een hand amandelschilfers en bessen.
- Bak ongeveer 50 minuten (tot een metalen prikker droog uit het beslag komt). 
- Laat afkoelen en snij in plakken.