woensdag 22 april 2015

OH MY OATS: Banana bread #granola, het perfecte ontbijtje!



Onder het motto: verandering van spijs doet eten, heb ik eens een nieuw granola receptje geprobeerd. Granola kan ik nooit beu geraken, maar deze nieuwe smaak was toch weer lekker vernieuwend.

De eerste versie die ik gedeeld heb met jullie is een lekkere klassieker. Maar deze bananenbrood variant is toch iets specialer.

Als je de heerlijke bananen en vanille smaak op zijn top wil proeven, maak je dit ontbijtje best voor dezelfde dag. Als de granola langer staat verdwijnen deze smaken, vreemd genoeg. Het is dan nog steeds een lekkernij hoor!
Smijt de granola dus in de oven bij het opstaan en eet hem nog een beetje warm op bij je favoriete yoghurt en fruit.

Opgepast: De vorige keer heb ik jullie ook al gewaarschuwd. Granola verbrandt voor je het weet! Hou het dus goed in het oog, voor je een hele portie in de vuilbak moet kieperen. Ik spreek uit ervaring hier ;)

Wat heb je nodig?
  • 1banaan
  • 90gr havermout vlokken
  • 55 gr walnoten in stukjes
  • 30gr boekweitkorrels
  • 25gr quinoa
  • 20gr zonnebloempitten
  • 1 eetlepels honing/ maple syrup
  • 1 eetlepel kokosolie
  • snufje kaneel en zout
  • scheut vanille extract
How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden, bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Smelt de kokosolie.
  • Prak de banaan en meng deze goed onder de gesmolten olie.
  • Meng al je andere ingrediĆ«nten.
  • Giet hierover de kokosolie en banaan.
  • Meng alles goed en verspreid over je bakplaat.
  • Bak in de oven voor 25-30 minuten.
  • Schep tussendoor eens om.
  • Als je de granola uit de oven haalt heeft hij een bruin kleurtje maar voelt hij nog niet zo krokant. Dit gebeurd pas even na het afkoelen.