woensdag 10 september 2014

Linzensalade met mango, heerlijk voor de lunchbox

Nog niet zolang geleden heb ik mijn eerste receptje gemaakt met linzen. Nu enkele maanden later heb ik ze in alle kleuren en staan ze regelmatig op het menu. Geef ze zeker een kans en je zult versteld staan van hoe lekker ze zijn!

Linzen zijn een peulvrucht, ze zijn makkelijk te bereiden en heel veelzijdig. Ze zitten bomvol ijzer, eiwitten, magnesium en B-vitaminen. Een mooie aanvulling dus voor vegetariërs en vegans.



Voor deze salade heb ik 'du Puy' linzen gebruikt, ze zijn donkergroen grijsachtig. Deze linzen zijn in de gewone supermarkt verkrijgbaar. In tegenstelling tot de gele of rode variant bleven deze heel bij het koken.

Het is aangeraden om linzen eerst enkele uren te laten weken, om de verteerbaarheid te verhogen. Als ik tijd heb en hieraan denk doe ik dit. Soms heb ik een receptje waarmee ik niet wil wachten om het te proberen en kook ik ze zo.

Ik ben geen fan slaatjes met enkel rauwe groenten, dus ga ik opzoek naar alternatieven. Deze is echt een aanrader voor in je lunchbox!


Wat heb je nodig?

  • 100gr. du Puy linzen
  • halve mango
  • 1/4 rode ui
  • 1 eetlepel verse koriander
  • halve limoen
  • 1 eetlepel olijfolie

How to?

  • Spoel de linzen, kook ze 20 minuten en laat even afkoelen.
  • Snij de mango en de ui en voeg ze bij de linzen.
  • Versnipper de koriander en voeg het bij de linzen.
  • Giet 1 eetlepel olijfolie over de linzensalade.
  • Knijp de halve limoen 'jamie oliver style' uit over de salade.
  • Meng alles goed door elkaar.



OH MY OATS: Celebrating fall: Skinny applepie!


De geur van appeltaart in de oven is vast een van de meest gezellige geuren ter wereld. Mij doet het sowieso denken aan herfstdagen. Een snuifje kaneel en rozijnen erbij en ik word bijna melancholisch. 
Deze appeltaart heeft alles in zich om super-gezond te zijn. Het barst van de havermout en door de platte kaas is hij lekker luchtig. 

Ingrediënten: 
  • 180g havermout 
  • 200g platte kaas 0%
  • 3 eitjes 
  • 2 appels (stoofappels doen het goed in een cake als deze) 
  • 1 vanillestokje 
  • kaneel (zoals jij het lekker vindt) 
  • honing (zoals jij het lekker vindt) 
  • eigeel met water om nadien de cake te bestrijken 
  • een grote hand vol rozijnen (optioneel)
How to: 
  • Verwarm de oven voor op 180°. 
  • Mix de havermout tot bloem. 
  • Mix alle ingrediënten. 
  • Vul de bakvorm (onderste laag) met deeg. Leg hier een laag appeltjes op. 
  • Herhaal dit tot het deel op is. 
  • Werk af met een laag appeltjes. 
  • Zet de cake in de warme oven. 
  • Bestrijk de cake na 20 minuutjes met het eigeel-water-mengsel. 
  • Zet de cake nog eens 30 minuten in de oven. 
  • Snuif regelmatig de geur even op en geniet!