zondag 19 oktober 2014

SUNDAY SMOOTHIE: Vijg met een vleugje vanille, alsof je een taartje aan het drinken bent!



Vijgen gebruik ik meestal gedroogd want vers vind ik ze zo fragiel
Nu zag een mooie promo op verse vijgen in de supermarkt. Toeval bestaat niet zeggen ze, maar ik was net dit lekkere smoothie receptje tegen gekomen. Dus vlogen ze snel (maar voorzichtig!) in mijn mandje.

Zoals elke smoothie is hij het lekkerst als je banaan bevroren is. Ben je dit vergeten of wil je hem nu maken? Voeg dan gewoon een paar ijsblokjes toe.

Deze smoothie drink je het best direct op. Ik had een 2de glas in de ijskast gezet en dit was na enkele uren al van kleur veranderd. Nog steeds even lekker hoor, maar vond het toch vreemd dat hij niet meer mooi roze was.

Ik heb de mijne versierd met hennepzaadjes, maar gebruik gerust waar je zin in hebt of helemaal niets.

Wat heb je nodig?

  • 3 tot 4 verse vijgen
  • 1 bevroren banaan (in plakjes)
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: 1 eetlepel lijnzaad, ijsblokjes

How to?

  • Was je vijgen en verwijder te steeltjes.
  • Snij ze in 4 en doe ze in je blender.
  • Voeg de andere ingrediĆ«nten toe en mixen maar!