zondag 28 februari 2016

SKINNY SINNER: High-tea buckwheat cinnamon buns! #skinny #sundayafternoon #swedishkitchen


Kaneelbroodjes. Ze zijn op-en-top Zweeds en maken dat je huis barst van de kaneellucht. Dat is nu net wat ik wil op een zondagnamiddag, wanneer m'n hele gezin samen op de bank hangt. Helaas zijn deze lekkernijtjes niet zo lief voor je lijf. Hun hoofdingrediënten zijn boter én suiker. No need to say more. 
Of toch... want misschien is een healthy-versie wel helemaal niet zo moeilijk te maken als je denkt! 

Ingrediënten: 
- 180ml haver- of speltmelk (kan ook met soya)
- 1 zakje gedroogde gist
- 380g boekweitmeel
- 1tl wijnsteenbakpoeder
- 25g kokosbloesemsuiker
- 3tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 10el appelmoes (blend 5 appeltjes, geschild)
- handje rozijnen

How to: 
- Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en los de gist er in op.
- Zet vijf minuutjes aan de kant om de gist te laten 'ontwaken'.
- Meng het boekweitmeel met het wijnsteenbakpoeder, 1tl kokosbloesemsuiker, 1tl kaneel, het zout en 5el appelmoes.
- Voeg het melkmengsel toe en kneed met je handen -of met een machine- tot een egaal deeg. Voeg, indien te plakkerig, boekweitmeel toe.
- Zet 30 minuten aan de kant.
- Maak intussen de vulling.
- Meng hiervoor de overige kokosbloesemsuiker met het kaneel, de appelmoes en de rozijnen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek en besmeer de lange kant met het mengsel.
- Rol strak op en druk de rolletjes dicht bij elkaar in een ingevette springvorm.
- Zet 25 minuten in de oven.
- Njammie!