dinsdag 15 december 2015

LIFESTYLE: Laten we even praten over calorieën! #eatclean #staylean #trainmean


De waarheid over calorieën? Die wil je, als je op dieet bent, niet horen... geloof ik zo. Maar ik vertel ze toch. Want te vaak vragen mensen me via mail hoeveel calorieën er nu precies in onze gerechten zitten. Of, hoeveel punten bij de Weight-Watchers? Wel, ik heb er géén idee van. En om eerlijk te zijn, I don't give a damn. Want, kijk, ik ben slank...Zonder tellen. Neen. Niet door Moedertje Natuur. Helaas! Ik was, net als veel diëtende vrouwen ooit, een héle lange tijd geleden, een echte jojo. Ik sprong van -hoera ik pas in een 36- naar -olala, oei, een 42?- in maximaal 3 maanden en weer terug. 
Dat was de periode dat ik me suf rekende, suf woog, ... Nooit wil ik er meer naartoe. 
Bewust bezig zijn met je voeding. Niet eens met de hoeveelheid, dat is waar je naartoe wil. 

Veel mensen die bezig zijn met hun eten, eten goedbedoeld 'light'. Schrap die handel gewoon uit je hele menu. Van Zero-drankjes tot zero-noodles, van Special K tot magere yoghurt. It's a no-go. Ze doen niets, maar echt niets voor je lijf. Het zit barstensvol rommel die zorgt dat de foute dingen in je lijf blijven rondzweven (kleur-, smaak- en geurstoffen) en de goede je lijf verlaten -want ze werden toch niet opgenomen-. 
Een strak lijf is meer dan een optelsommetje van verbruikte en opgenomen calorieën. Als je cut in je calorie-intake val je af... offcourse! Je lijf heeft honger en gaat zuinig doen met verbranding. Je valt steeds minder af. Dit verhaaltje heb je al zo'n 10 keer gehoord, maar lees het nog een keer. Je valt minder af. Dan stopt het. Het stopt. Het heeft dus geen meter zin. Klaar. 


Het klinkt dus eigenlijk super easy. Stop met diëten. Stop alsjeblief met tellen. Natuurlijk werkt het voor jou om wél te tellen en te diëten. Om de reden die ik hierboven aanhaalde. Je knipt in je voedingsinname. Lees het nog even snel, moest je daar nog een keer aan twijfelen...-wat je doet, sowieso-. 

Even over de calorieën. Een kwart chocolade en een hele komkommer bevatten evenveel calorieën. Dan kan je, als je echt chocolade-zin hebt, toch beter de,chocolade eten, niet? Neen! Die komkommer doet véél meer voor jou! Koolhydraatcalorieën stimuleren de vetopslag en eiwitcalorieën hebben dit minder. De hoeveelheid energie die wordt omgezet in lichaamsvet verschilt héél erg van het soort calorie dat je opeet. Dus... guess again? Je wordt niet dik van appels. Case closed. 
Wil je veel afvallen? Ga krachttrainen. Je hebt hier de after-burn. Nog tot 48u na je inspanning, verbruiken je spieren energie! Toppie! 

Zie je zelf geen resultaat? Logisch. Zie je je haren groeien? Ook niet. Neem foto's in lingerie. Op de zelfde achtergrond in dezelfde pose! Lang leven het selfie-tijdperk! Ik geef eerlijk toe, ik doe het. Vooral 's ochtends. Dan zie ik er gewoon net dat strakker uit dan 's avonds, wanneer ik moe ben. 
En gooi die weegschaal buiten. Die heb je, echt waar, niet nodig, als je ziet op foto hoe dat lichaam van je transformeert! 

Loslaten, is dat niet de nieuwe rage? Mindfullness slimmen? Yes! Go for it ladies! 

En...zie de feestdagen niet als excuus! HandsOffMyFood loodst je er clean door! 

Nog even enkele healthy snacks op een rij, zodat je ze zeker niet vergeet!

Geroosterde kikkererwten 
Ze zijn ideaal om na het sporten te snacken! 

Perfect in je lunchbox. En ze zijn héérlijk. Trust me -al zou ik de zalm nu weglaten... ha!)

RAW-Energy-bars
Eentje van onze ouwe-gouwe Berdien! Yes, ze zijn ideaal na een zware work-out! 

You are awesome! Go for it!
 xoxo Lieselotte