zondag 28 juni 2015

BBQ BESTIES: Spiesjes met #veggies en halloumi!

 
Wij, de handsoffmyfoodies, zijn eigenlijk 2 totaal verschillende personen. Zo heeft Lieselotte nu de tijd van haar leven op Rock Werchter en gruwel ik al bij het gedacht van die mensenmassa, slapen in een tentje en dixi-toiletten!

Lieselotte heeft al 2 kinderen en ik ben terug volop aan het studeren. Ik zit in de veggie-fase en zij is mij al vlotjes voorbij gegaan door fulltime veganist te worden. Wij leiden ieder ons eigen leven en vullen elkaar perfect aan ;)

Maar waar ik jaloers op ben zijn Lieselotte haar weekmenu's! Vorige week heb ik haar prachtige boekje gezien met menu's tot maanden terug inclusief boodschappenlijstjes. En het beste van al is: zij volgt deze echt elke dag.
Vol goede moet heb ik mij ook een boekje aangeschaft (met Hello-Kitty er op, bangelijk!) en heb ik een volledige weekmenu gemaakt, met ontbijt, lunch en avondmaal.

Nu zijn we bijna 1 week verder en hoe heb ik het er van af gebracht? Ik heb me aan 1 maaltijd gehouden, zelfs geen hele dag. Neen, 1 avondmaal van de 21 andere dingen die ik gepland had.
Hoe doet zij dit toch?!

Maar het was wel juist een heel lekker receptje dat perfect bij de aankomende hittegolf past!

Voor dit receptje heb je halloumi nodig, dit is een speciaal kaasje. Ik heb me er ook eerst rot achter gezocht, tot ik eens op de bovenste schappen keek van de kaasafdeling. Het is maar een heel klein pakje en door mijn klein gestalte keek ik er over waarschijnlijk. Maar bij Albert Heijn en Delhaize vind je het zeker.

Wat heb je nodig?
4 stokjes

  • 1/4 courgette
  • 1/2 paprika, kleur mag je kiezen
  • handje vol kerstomaatjes
  • 120gr halloumi
  • handje vol munt blaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • sap van een halve citroen

How to?

  • Halveer de tomaatjes.
  • Snij de andere groenten en halloumi in gelijke blokjes.
  • Doe ze in een kom met de olijfolie, versnipperde munt, chilivlokken en het citroensap.
  • Laat dit marineren voor minimum 15min.
  • Nadien steek je de groenten en halloumi op saté prikkers.
  • Rooster ze op de BBQ of bij minder goed weer, in de grillpan.