dinsdag 29 maart 2016

BEAUTIFUL BREAKFAST: Goodmorning quinoa bake! Ben je al summerproof?


De eerste zonnestralen zijn voorbije zaterdag op ons losgelaten. Heel voorzichtig durven we onze dikke jassen thuis te laten. Sommige zomerzotten waren dan weer niet zo voorzichtig en lieten al direct die tenen en benen vrij in sandalen en rokjes. Goed gek, dat mijn mening als grote koukleum.

Maar je kan er niet omheen, we snakken naar lente en het liefst al direct zomer! Is onze lichaam wel al bikini-klaar? We weten toch allemaal: a summerbody is made in the winter! Oeps, dat waren we misschien even vergeten door alle kerststronken, paaseieren en dikke truien door.
Ja, ook deze foodie heeft terug een beetje werk om in korte shortjes te kunnen paraderen.

Je ziet ze nu overal, de lopers komen massaal buiten met hun goede voornemens en de gyms lopen vol om strakke lichamen te creëren.

Heb jij je motivatie al gevonden? Of ben jij één van die weinigen die toch zo flink geweest is en al volop gezweet heeft deze winter? Wat het ook is, good luck foodies! Stuur ons gerust jullie fitspiration pics door en wij zullen je natuurlijk blijven voorzien van healthy recipes ;)

Maar eerst tijd voor ontbijt!

Tip: ik heb een 1 persoonsschoteltje gemaakt, maar maak gerust een grote ovenschotel. Zo heb je al ontbijt voor de komende dagen!

Wat heb je nodig?

  • 3/4 cup quinoa
  • 3/4 cup plantaardige melk, ga voor een lekker zoete versie zoals spelt of havermelk.
  • 3/4 appel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koekkruiden of kaneel
  • 1 eetlepel gojibessen

How to?

  • Mix de quinoa en de kruiden en doe in een ovenschoteltje.
  • Strooi hierover de appel en gojibessen.
  • Klutst het ei met de plantaardige melk en giet over de het quinoamengsel.
  • Bak in de oven op 180graden voor ongeveer 1 uurtjes, roer regelmatig.