donderdag 26 februari 2015

VEGAN VIBES: Tikka masala met #kikkererwten, beter dan the real deal!!


Het is geen geheim: wij zijn wereldkeukenlovers. Mexicaans, Aziatisch, Midden-oosten, Italiaans,.... we love them all! Pikante pepertjes, verse koriander en andere heerlijk geurende ingrediënten zijn een vaste waarde geworden in onze keukens.

Het enige wat mij soms tegenhoud om recepten te maken, is de ellenlange lijst met vreemde ingrediënten. Ingrediënten waarvoor je het ganse land kan voor af lopen, per kilo moet kopen en maar een mespunt van nodig hebt.

Tikka masala was zo een gerecht dat ik al lang zelf wou maken (veggie offcourse!) Maar steeds kwam ik recepten tegen met een ingrediëntenlijst dat zijn eigen plekje in de bibliotheek zou kunnen krijgen.

Tot vandaag! Vandaag heb ik een vegan Tikka masala met kikkererwten gemaakt. Ik heb er geen gekke dingen voor in huis moeten halen, alles stond zelfs al in mijn keukenkastjes.

Wij hebben het gegeten met een granen mix die ik in de AH gekocht heb en wat verse snijbiet.

Wat heb je nodig?

  • 300gr gekookte kikkererwten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 flinke scheut kokosmelk
  • 1 pikant pepertje
  • 1 rode ui
  • 2 teentje knoflook
  • een beetje Gember (liefst vers, maar poeder lukt ook)
  • Een hele hoop Gram Masala (een Indische kruidenmix die je in de gewone supermarkt vind)
  • 1 eetlepel verse koriander blaadjes

How to?

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Fruit deze in een beetje olie in een kookpot.
  • Als je ui zacht is voeg je het pepertje, de gember en een eetlepel Gram Masala toe.
  • Roer alles goed en laat staan voor enkele minuutjes
  • Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe.
  • Laat pruttelen voor 10min.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Proef even of je nog gram masala wil toevoegen. (Ik heb er nog een hele hoop bij gedaan ;))
  • Strooi de koriander er over en geniet van de geur en smaak!