maandag 15 februari 2016

VEGAN VIBES: Back to basics, vegan mayo die niet kan mislukken!

Ik heb hier al recepten uit mijn hoed getoverd waarbij je je vingers bij wil aflikken. Soms kan ik met nog enkele verrimpelde groenten een heerlijke maaltijd op tafel toveren. Maar toch zijn er dingen die mij maar niet willen lukken! Een simpele bechamelsaus bijvoorbeeld, het is mij nog nooit gelukt om deze perfect te krijgen. Gelukkig staat dit hier toch nooit meer op de menu.

Maar waar ik echt al op gevloekt heb is mayonaise. Jaren geleden is het mij één keertje gelukt en toen nooit meer. Te vast, te lopend, te scherp van smaak of gewoon echt niet lekker, het mislukt gewoon altijd.

Vandaag besloot ik mij nog eens aan een poging te wagen. Geen klassiek mayo deze keer, maar een veganized versie! Triomf, wat een succeservaring en het kan dan ook zeker geen kwaad dat het nog healthy is ook.

Wat heb je nodig?

  • 200gr zijde tofu
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel maple syrup
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper

How to?

  • Alles in je blender en mixen maar!
  • Bewaar in de koelkast voor maar max. enkele dagen.
  • Even doorroeren voor gebruik.