vrijdag 26 september 2014

Dinner: CHICKEN TIKA!


De Indische keuken en ik zijn vrienden geworden. Dat zijn we echter niet altijd geweest. Tijdens een maand India enkele jaren geleden vermagerde ik spectaculair, ik was namelijk in zeer overtuigde eet-staking gegaan. De té gekruide schotels maakten mijn smaakpapillen met de grond gelijk en ik kon alleen maar denken dat ik het liefst een bakje friet met mayonaise wou.
Domme domme ik. Ondertussen, 8 jaar later, ben ik grootse fan van alle lekkere linzenschotels en kijk ik reikhalzend uit naar de avonden waarop deze dingen op mijn tafel verschijnen. 


Laat je niet afschrikkend door de slechte foto én de lange lijst ingrediënten. Het is het waard! 

Gezonde troeven van dit gerecht? Het is een smaakbom die alleen al door zijn kleuren je ogen uitsteekt. Door een grote hoeveelheid groenten (spinazie, komkommer, wortels, tomaat), noten, en het magische ingrediënt kurkuma is het gewoon een super gezonde avondmaaltijd voor grote hongers! 

Ingrediënten: 

Kip: 

  • 400g kipfilet
  • 2el Patak's Tikkipasta (in de grotere supermarkten)
  • 6-7 grote kastanjechampions
Salade: 
  • 4 lente-uitjes 
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 tl mosterdzaad 
  • 1/2 tl komijnzaad 
  • olijfolie 
  • 1 pakje Puy-linzen of 1 blik van 400g linzen 
  • 1 rijpe tomaat 
  • rodewijnazijn 
  • 1 grote bos koriander 
  • 2 citroenen 
  • 2el magere yoghurt 
  • 1 volle eetlepel cashewnoten 
  • 1 volle eetlepel Mangochutney (in de grotere supermarkten, kan je lang bewaren!) 
  • 1tl kurkuma 
  • 2 naanbroden 
  • 200g bladspinazie 
  • 1/2 komkommer 
  • 1 wortel 
  • 30g feta 

 How to: 


  • Snijd de kipfilets in dunne plakken. 
  • Smeer de kipfilets in met de Tikkapasta en kruid met peper en zout. 
  • Leg ze met gehalveerde kastanjechampions in de grillpan. Schroei alles klaar. 
  • Maak de lente uitjes  schoon en snijd in fijne ringetjes. 
  • Snij de rode peper in de lengte door. 
  • Doe de mosterdzaadjes en de komijnzaadjes in een koekenpan met 2el olijfolie. 
  • Doe er nu ook de lente uitjes en de Spaanse peper bij. 
  • Kieper de linzen erbij en prak er de tomaat (in stukjes) door. 
  • Een snuf peper en zout en een scheut rodewijnazijn naar smaak. 
  • Schep alles goed om. 
  • Draai het vuur na enkele minuten uit. 
  • Pureer de koriander, het sap van 1 citroen, de yoghurt, de cashewnoten, de mangochutney en de kurkuma in de blender en pureer tot een glad geheel. 
  • Schep de kip en de champions uit de grillpan en grill er kort de naanbroden in. 
  • Verdeel de schoongemaakte spinazie in een grote schaal. 
  • Verdeel de linzen er over. 
  • Snij met een dunschiller lange slierten van de komkommer en de wortel. Schik ze op de linzen. 
  • Schik de kastanjechampions op de linzen en snijd de kip en het naanbrood in reepjes. Leg ze ook bovenop de salade. 
  • Snij de Spaanse peper in ringetjes en stooi hem over je schotel. 
  • Verkruimel de feta over het geheel. 
  • KLAAR!