woensdag 6 april 2016

SKINNY SINNER: Vegan Banana Peanut Cupcakes! #meteencrispypecannoot


Wat een zalig weekendje heb ik er op zitten! Wenen was fantastisch! Ik kan alleen maar glimlachend terug denken aan al dat moois, dat heerlijke eten en het warme zalige weer! Heerlijk! Toch was ik ook echt héél erg blij om thuis te zijn. Mijn twee kleinste lieverds hadden hun mama gemist, en ik hen. 
Family-time dus! Niets fijners dan samen een namiddagje doorbrengen in de keuken. Cupcakes stonden op het menu. En als mijn kids mogen kiezen, bevatten die een héle grote schep pindakaas. Een héle grote schep! 

Volgens mij is het onmogelijk om teveel bananen te hebben in je keuken. Worden ze bruin? Dan vries ik ze in. Voor smoothies, voor ijsjes, voor cake. Want, ja, als je tijd hebt... dan bak je ze toch gewoon even om naar wat nieuw lekkers? 
En dan gebeuren er soms hocus-pocus zaken in mijn keuken. Dan neem ik twee kommen. Eentje voor natte en eentje voor droge ingrediënten. En dan... hoop ik... dat het goed komt. En, dat deed het. Ik wou dat ik dit allemaal kon schrijven met een cupcake in m'n hand. Helaas, zijn ze op. Opgevréten. 

Soms heb ik best nachtmerries als het over bakken gaat. Net zoals bij elke foodie mislukken er ook zaken bij mij. Als ik experimenteer, zoals vandaag, draait het zelfs vaker minder fantastisch uit als ik hoopte. Dan ben ik zo verdrietig om alle weggegooide ingrediënten. Dus niet vandaag! De cupcakes waren ge-lukt! 


Vergeet geen gehakte pecannoten toe te voegen aan je beslag! Het wordt er echt heerlijk crunchy door! Probeer ook echt niet van je beslag te proeven. Dan kost je zeker een cupcake nadien. Je blijft lepels aflikken! 

Ingrediënten: 
Droge kom: 
- 1 1/2 cup speltbloem (volkoren)
- 1 cup kokosbloesemsuiker 
- 1 1/2 tl bakingsoda 
- 1/2 tl zout 
- 1/2 cup gehakte pecannoten (+ voor elke cupcake 1 ter garnering) 

Natte kom: 
- 3 rijpe bananen tot puree gemengd 
- 1 vanillestokje (merg) 
- 1/4 cup water 
- 2 el appel-cider-azijn 
- 2 grote eetlepels 100% pindakaas 

How to: 
- Breng je oven op 180°C. 
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Meng de natte ingrediënten in een kom. Roer tot je een homogeen deeg hebt. 

- Meng de natte en de droge ingrediënten en doe het deeg onmiddellijk in de vormpjes.
- Druk snel in elk cakeje een hele pecannoot. 

- Bak 15 minuten in het midden van een oven. 
- Klaar!