maandag 27 oktober 2014

Pindakaas koekjes, lekkerder dan lekker!

 
 
Hier zijn we weer met onze pindakaas, het is dan ook zoooo lekker.
Pindakaas vind ik trouwens een heel foute naam. Voor alle duidelijkheid, er zit geen kaas in pindakaas!! Eigenlijk zou iedereen het beter pindapasta noemen.

Natuurlijk als je pindakaas vol zout, suiker, E-nummers en andere rommel koop, kan je evengoed kaas uit een potje eten.
Pindapasta van goede kwaliteit hoort zeker bij gezonde voeding.

Deze koekjes zijn super simpel te maken en verrukkelijk! Ik heb ze trouwens meerdere keren moeten bakken voor ik een foto kon maken voor ze allemaal op waren.

Wat heb je nodig?
ongeveer 10 koekjes

  • 180gr Pindapasta (Die ik gebruik bevat alleen 100% pinda's, toppietop!)
  • 3 Eetlepels honing
  • 1 Eetlepel Bakpoeder
  • 1 Geklutst eitje
  • 2 eetlepels Chocoladestukjes +75% of cacaonibs.
  •  Een paar druppels amandelextract.


How to?

  • Verwarm je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Doe de pindapasta in een kom en plet deze met vork. Hierdoor wordt de pindapasta zachter en meer vloeibaar.
  • Als je een structuurverandering ziet doe je hierbij het eitje, honing, bakpoeder, chocoladestukjes en het amandelextract.
  • Meng alles goed tot een mooi egaal deeg.
  • Maak met een lepel koekjes op je bakpapier.
  • Bak in de oven voor 10-12 minuten. Zeker niet langer, dan worden ze heel droog!!!
  • De koekjes moeten nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt.

WWWRAUW tot aan het vieruurtje: Charlotte's diary #1

Eergisteren kreeg ik een berichtje van Lieselotte: Ik ga rauw volgende week, doe jij mee?
Als je mijn dagboeken van onze wwwrauwfood challenge hebt gelezen kan je je al voorstellen wat mij reactie was. Wat? Nu? Waarom? NEEE!! (Met bijhorende paniekerige uitdrukking.)

Maar hoe meer ik er over nadacht, hoe meer ik terug wou mee doen. Ik was die week echt héél bewust bezig met wat ik at en ging eten. Dagmenu's maken en mij echt aan een eetschema houden. Maar toch zien dat mijn lichaam voldoende gevoed was en ik geen honger had.

Dus ja, we gaan er weer voor!! Maar dit keer RAW till' 4, dus ons avondmaal is niet rauw.

Dit lijkt mij ook heel wat haalbaarder en kan je nog in een sociaal leven passen.

Zet die noten maar al te week en maken je notenmelkjes al klaar!

Ik ben nog niet speciaal gaan boodschappen doen voor deze challenge, dus vandaag niets nieuws gegeten. Zal met jullie dan maar een niet raw receptjes delen, van wel hééél lekkere koekjes ! (zie volgende post)

Wat heb ik vandaag gegeten?






Pre workout ontbijtje: Banaan, amandelen, pompoenpitten en bijenpollen.


Lunch: Overnight oats met rode vruchten, lijnzaad en chiazaadjes.
 
Na een workout drink ik regelmatig een groot glas water met een eetlepel sole.
Sole is een oplossing van Keltische zeezout en water. Dit zou veel gezondheidsvoordelen hebben.
Maar ik voel na het sporten ook echt dat ik het zout nodig heb. Dan smaakt het mij echt!





De carrot-ginger smoothie

Als tussendoortje heb ik ook nog een peer gegeten.










En dan het fantastische aan raw till 4, een warme avondmaaltijd!
 
Voor ik begon te kokkerellen heb ik een wortel-courgette soepje gedronken. Daarna ben ik aan deze lekkere hartige taart begonnen.
Filodeeg met pompoen en spinazie, yammie!
Het receptje volgt zeker nog, eerst nog een keertje proberen met feta.