donderdag 25 februari 2016

SKINNY SINNER: Chocolade-cake.. gepikt van 120.000 google-hits!
Gek toch eigenlijk, dat we allemaal kookboeken blijven kopen. Massaal. Neem nu mijn zoektocht naar een chocoladecake. Ik had rode bietjes in m'n koelkast en die moesten nodig op... Dus, ik google 'red-beet-chocolate-pie'. Geen kookboek ging door m'n handen en maar liefst 120.000 hits online. 120.000 Recepten kwamen naar me toe gestroomd, letterlijk. Ik kon amper eentje kiezen. Dat is nu net mijn probleem. Ik lees er een stuk of vier, zucht, en bedenk me dat geen enkel net is wat ik écht wil. Dus kieper ik wat bij elkaar en, tadaa, daar is mijn chocolade-taart-met-rode-bietjes. Zonder suiker alsjeblief.

Toch ben ik obsessief naar kookboeken op zoek. Ik lees ze voor ik in bed stap, of gewoon in bad. Ik wil geen recept zoeken of ingrediëntenlijsten in m'n hoofd opslaan. Daar vind ik niets aan. Neen, ik wil weten waarom de auteur dit receptje koos, waarom het hem inspireerde, wat hij er lekker aan vond en wat nu net niet. Dat zoek ik...denk ik.

Misschien lees je dus ook daarom net onze blog. Niet zozeer om een beetje na te koken wat wij zeggen dat je misschien wel zou kunnen lekker vinden, maar om te weten te komen waarom we het doen. Eindeloos combineren. Vaak weggooien. Vaak uitpakken. Vaak gefrustreerd denken dat er beter wat meer zoet of zout had ingezeten.

Vandaag vroeg iemand me of we het zomaar deden. Of dat we er konden van leven. Helaas helaas. Néén. Integendeel. HandsOffMyFood is een compleet uit de hand gelopen hobby. Ondertussen heeft't het absoluut zijn plekje tussen de andere foodblogs veroverd. We hebben het soms drukker dan druk en zijn dan even een paar dagen compleet-van-de-radar-verdwenen. Maar we komen écht altijd terug. Want we moeten delen, inspireren én vooral eten.

Ik lees kookboeken. Ik lees blogs. Ik schrijf ondertussen aan beide -geef me nog even- en ga steeds op zoek naar the ones that catch my eye. Een vreemd ingrediënt. Een vreemde samenstelling. En net dat brengt me nu bij deze heerlijke red-beet-cake.

Nope, niet gepikt. Het is een samenraapsel van 120.000 hits op Google. Ik kon geen kiezen en stelde eentje samen waar géén suiker of andere rommel in te vinden was. Ik hoop dat het je inspireert om méér te doen met rode bieten. Lees het misschien even diagonaal. En doe dan vooral je zin!
Succes!


Ingrediënten:
- 150g gekookte rode biet, geraspt
- 150g boekweitmeel
- 50g amandelmeel
- 3tl bakpoeder
- 4el ahornsiroop
- 50g cacaopoeder
- 1 vanillestokje (merg)
- 1 lijnzaadei (1el gebroken lijnzaad / 3el kokend water)
- 1 banaan, geprakt
- 100ml havermelk of speltmelk (of meer, indien nodig)
- 2el gesmolten kokosolie
- een snuifje zout 
How to: 
- Verwarm de oven op 180°.
- Meng alle natte ingrediënten met elkaar.
- Doe hetzelfde met de droge ingrediënten.
- Meng voorzichtig de twee kommen onder elkaar.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag hier in.
- Bak de boel af voor 45 minuten.
- Laat afkoelen
- Goed voor zes plakjes chocoladeplezier!