zondag 20 maart 2016

BEAUTIFUL BREAKFAST: Move over oats, there's a new superfood in town! Teff, uitgetest...

Quinoa, spirulina, acai, voor sommige onder jullie misschien  nog compleet onbekenden. Maar voor ons is dit dagelijkste kost geworden. Als een echte foodie ben je echt over the top excited als je een nieuw healthy productje tegen komt. Testeeeen die handel!


Ik had al vaak ontbijtjes zien voorbij komen met teff, who the f**k is Teff? Teff is een nieuwe hype in superfoodland. Het wordt ook een oergraan genoemd net zoals spelt. Want het is niets nieuw, nee hoor, in Afrika telen ze het al eeuwen! Dit kleine graantje zit vol calcium, ijzer, vezels, magnesium, B-vitaminetjes, eigenlijk te veel goeds om op te noemen.

Nog een leuk nieuwtje: teff is glutenvrij! Kijk wel best even de etiketjes na, want voor je het weet gooien ze er nog iets anders bij dat niet geschikt is voor onze gluten-vrije vriendjes.

Zou je niet helemaal bezwijken als ik vertelt dat teff ook wel het liefdesgraantje genoemd wordt?
Tijd om het eens uit te testen! Je kan er brood of koekjes met maken maar vandaag ging ik voor een ontbijtpapje om de dag goed in te zetten.

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels teff ( ik heb een doosje gekocht waar het vermengd is met boekweit)
  • 250ml plantaardige melk ,koud of warm dat mag je kiezen.
  • 1 scheutje maple syrup
  • 2 eetlepels chia zaad
  • Gemend fruit naar keuze

How to?

  • Meng al je ingrediĆ«nten behalve het fruit.
  • Roer goed door en laat even staan tot het indikt.
  • Je kan het ook overnight maken met een beetje meer melk.
  • Serveer met vers fruit.
  • Goodmorning foodies!