zaterdag 7 mei 2016

BBQ BESTIES: Stuffed Mushrooms! #delicious #vegan and soooo summerproof!Summerproof bbq-eten! Eindelijk! Hebben we niet allemaal, massaal, afgeteld naar die prachtige moment? Het is zomer! Ik zou het van de daken kunnen schreeuwen. De enige plek waar ik nog wil rondhangen is op m'n ligzetels -rusten, weetje, zwanger- in m'n achtertuin. Héérlijk. Ik ben zo'n waanzinnig zomermens. 
Helemaal fantastisch is dat je in de weer kan zijn met een grill. Als het kan, kook ik even buiten... Enjoy the smell, neighbors!  
Terwijl de spiesjes garen op de bbq, geniet ik van een zomers slaatje vol sinaasappel, Griekse olijven, rozijntjes en rucolasalade. De wereld is een prachtige plek -soms toch-.

Een voordeel van mijn zwangerschap is mijn niet-allergisch zijn aan berk en gras. Wauw. Dat is zo nieuw voor mij! Voor het eerst snuif ik écht de geur van lente op. Niet meer met bloeddoorlopen ogen de maand mei doorspartelen. Fantastisch. Helaas voor mijn zomerkleurtje is het wat minder nieuws... Al werkt mijn bruin-uit-een-potje prima in deze dagen! Ja hoor, ik heb toch een gezond gloedje op mijn benen! 

Goed, de komende dagen krijgen jullie nog heel wat bbq-lekkers voorgeschoteld vermoed ik zo, maar vandaag gaan we dus voor kruidige spiesjes. Stuffed up-paddenstoelen. En ze zijn lekker, écht lekker! 

Voor 2 spiesjes: 

Ingrediënten: 
- 1 bakje kastanje-champignons
- 1/2 blok tofu
- 1/2 ui, fijngesnipperd 
- 1el heel fijn gehakte verse rozemarijn
- 1el heel fijn gehakte tijm
- 1el heel fijn gehakte peterselie
- 1el heel fijn gehakte oregano 
- 1t look, geperst
- peper en zout 
- chilivlokken
- 3el olijfolie 

How to: 
- Blend de uitgelekte tofu tot een smeuïge crème (textuur smeerkaas).
- Meng hier alle ingrediënten onder.
- Vul de champignons met het mengsel en draai de laatste paddenstoel op 'n hoofd, zodat alles netjes verpakt zit.
- Leg de spiesjes op de grill en draai ze na 10 minuutjes om.
- Laat de tofu zacht kleuren. 

Super-lekker! Geniet lieverds! 

xoxo