woensdag 11 november 2015

VEGAN VIBES; Nutella-cake... raw en suikervrij? #benjewelzekermevrouw"? "Nogal! Ik heb hem gemaakt!"




Boos was ik, de avond dat deze cake door de monden van m'n gasten glipte. Hij was snel verorberd. Geen stuk bleef er heel. Maar, dat was voor ik een goede foto genomen had! Helaas Helaas moeten jullie het dus doen met deze op-het-randje-foto. Al was de taart ver boven die rand qua smaak. Pure chocoladepasta-smaak. Heerlijk. Een mengeling van hazelnoot en cacao, maakte -voor die ene keer- dat Nutella ook écht gezond kan zijn! En wel in deze pure, -dit mag je eten-, variant. 


Here we go. Zet alles klaar en je gelooft je ogen niet. In no-time pak je uit met een waanzinnig dingetje-uit-de-koelkast. Ahja, want, deze RAW-cake hoef je niet te bakken! Alles blijft in zijn puurste vorm! 

Base: 
- 2 kopjes amandelen 
- 2 kopjes hazelnoten (geroosterd is oké, als raw niet persé hoeft!) 
- 20 ontpitte dadels 
- 1/2 kopje cacao poeder (RAW) 
- 6 eetlepels kokosolie 

How to: 
- Meng alle ingrediënten samen. 
- Stort de boel uit in een springvorm. 
- Druk stevig aan. 
- Zet even in de koelkast. 

Filling: 
- 3 koppen raw cashewnoten, geweekt
- 1 kopje RAW cacao
- 1/2 kopjes hazelnootpuree (maak je zelf!) 
- 1/2 kopje agavesiroop
- 1 kopje kokosolie 
- 2 vanillestokjes 
- zout 

How to: 

- Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een smoothie-textuur.
- Stort uit op de 'base', smeer egaal en zet opnieuw in de diepvriezer.
- Top het geheel nog, na twee uurtjes diepvriezer, met cacaonibs, frambozen,...

Smaaakelijk liefjes! xoxo

Zet twee uur in de vriezer en ontdooi naar eigen goeddunken! :)