dinsdag 5 mei 2015

SKINNY SINNER: Tropical snack: Bountybolletjes... #fastbite #holidayfeelings






Samen met wat collegaatjes ben ik een paar maanden terug de uitdaging aangegaan om een 30 dagen sugarfree te eten. Uiteraard nog wel natuurlijke suikers. We blijven vrouwen ;-) !
Vermits ik toch redelijk verslingerd ben aan de heer-lijke smaak van chocolade en kokos dacht ik wat te experimenteren met suikervrije varianten.
Al snel kwam ik terecht bij DADELS! You gotta love dates. Ze zijn lekker zoet, oh zo gezond en je kan er alle kanten mee op!
Het liefst van al zou ik overal dadels aan toevoegen. Maar ik probeer me in te houden!

Na dit receptje uit te proberen nam ik een paar bolletjes mee naar school. En ja, het was een SUCCES  bij de collegaatjes! (uiteraard voor diegenen die graag kokos eten).
Ik had een stuk of 8 bolletjes meegenomen die dag....ik kan jullie wel vertellen dat die de dag niet hebben overleefd!

Eerlijk: sluit je ogen bij het eten van deze kokosbolletjes en je waant je op een tropisch eiland. In een ligstoel, cocktail in de hand, gitaar op de achtergrond in samenspel met het geluid van golven. Mmmmm. * droom droom*

Een tip: Ik vind ze heerlijk als ze net uit de vriezer komen. Net bounty- ijs! 

En nu...let's go tropical!

Ingrediƫnten:

  • 250 gr. medjooldadels
  • 3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet, suikervrij)
  • Beetje limoensap voor de frisse toets.
  • Indien je stevige bolletjes wil (tl. kokosolie) --> Ik gebruik het niet, ik heb ze graag lekker soft.
  • kokosrasp of kokospoeder (hoeveelheid zelf te kiezen naar smaak)
How to:

De medjooldadels ontpitten en in de blender samen met het cacaopoeder. Beetje limoensap toevoegen.
Beetje kokosrasp/kokospoeder toevoegen aan het mengsel.
Laten rusten in de koelkast tot je gemakkelijk bolletjes kan rollen.
Een beetje kokospoeder in een bordje leggen. De bolletjes hier wat door rollen.
In de vriezer of de koelkast leggen.

Voor een nog frissere toets kan je eventueel wat limoenschil raspen en door het mengsel laten gaan!!! Lekker!