Bbq-time again. Terwijl ik me afvraag of hoe bruin je kan worden in de schaduw -daar staat nu eenmaal ons kei gezellig tuinterras inclusief ligbed-voor-iets-of-wat-ronder-wordende-puffende-zwangere-dames-, stookt Mr. Foodie een vuurtje. Vandaag gegrilde maïs, groene asperges én ... een heerlijk warm pakketje op de bbq. De vulling is werkelijk het einde, vooral het sausje op de bodem mag je niet laten wegdruipen -dat is écht verspilling van goed eten-.

Eindelijk heb ik tijd gevonden om aan de nieuwe website van HandsOffMyFood te knutselen, krijgt de invulling van m'n kookboek kleur, en schrijf ik mijn eigen echte recepten uit. En dat, tussen het groen van de bomen en zoemende bijtjes. Plots gilt mijn zoon de boel bij elkaar en schreeuwt dat-ie een spin gezien heeft. Ohja... Floris en de insecten. Juist.

Jullie snappen 't wel. Het was een zomers, fijn en vooral relaxed weekend hier. Ik hoop dat jullie er even veel van genoten als wij!
Liefs.
Ingrediënten:
- 150g grof gehakte cashewnoten
- 6el rozijnen
- 1/2 aubergine
- 4 grote kastanjepaddenstoelen
- 100g verse tofu, in kleine blokjes
- 1/2 citroen
- 4el tamari
- vers gemalen peper
- 150g grof gehakte cashewnoten
- 6el rozijnen
- 1/2 aubergine
- 4 grote kastanjepaddenstoelen
- 100g verse tofu, in kleine blokjes
- 1/2 citroen
- 4el tamari
- vers gemalen peper
How to:
- Vouw vier bootjes van aluminiumfolie. Zorg dat ze goed 'waterdicht zijn'.
- Vul ieder bootje met 1/4 van de cashewnoten, 1,5 el rozijnen, 1/8 van de aubergine, 1 in blokjes gesneden kastanjechampignon, 25g in blokjes gesneden tofu, een scheutje citroensap en een eetlepel tamari.
- Kruid af met peper.
- Vouw het bootje dicht.
- Zet op een bbq-gril -liefst eentje die je langs boven afsluit, zodat de hitte circuleert- voor 20 minuutjes. Controleer.
- Vul ieder bootje met 1/4 van de cashewnoten, 1,5 el rozijnen, 1/8 van de aubergine, 1 in blokjes gesneden kastanjechampignon, 25g in blokjes gesneden tofu, een scheutje citroensap en een eetlepel tamari.
- Kruid af met peper.
- Vouw het bootje dicht.
- Zet op een bbq-gril -liefst eentje die je langs boven afsluit, zodat de hitte circuleert- voor 20 minuutjes. Controleer.
Smakelijk!