dinsdag 4 augustus 2015

VEGGIE VIBES: quinoa die kan doorgaan als super easy risotto! #comfortfood

 
Risotto was nog niet lang geleden hipper dan hip in de keuken. Je kon het overal krijgen en iedereen probeerde het zelf klaar te maken op allerlei wijzen. Sinds de superfood-hype zei iedereen: move over smeuïg rijstgerecht, wij willen quinoa!

Ik ben dit weekend enkele daagjes aan zee geweest en moest eerst mijn koelkast nog leeg maken. Alle dingen die snel op moesten, voor we vertrokken, heb ik snel bij elkaar gegooid en er wat quinoa bij gekookt. Tadaaaaaaa: een super, fantastisch, smeuïg, risotto-achtig gerecht met het hipste zaadje: quinoa.

Warning, dit is zalige comfort food ;)!

Wat heb je nodig?
voor 2 pers. of 1 heel grote portie

  • 75gr quinoa
  • 1/2 broccoli
  • 200gr kidneybonen (liefst zelf geweekt en gekookt)
  • 2 handjes spinazie
  • 2 eetlepels verse geitenkaas
  • peper
  • een knijpje van een citroen

How to?

  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de broccoli in roosje en bak deze in de pan op een licht vuurtje.
  • Voeg hierbij de bonen toe.
  • Als de broccoli beetgaar is voeg je de spinazie er bij en roer dit enkele minuutjes rond.
  • Voeg de geitenkaas, peper en citroen toe.
  • Roer alles goed door en serveer met nog wat extra rauwe groentjes zoals diverse scheuten.