zondag 3 januari 2016

SKINNY SINNER: Vegan donuts uit eigen keuken! Njam Njam, natuurlijk komt de pot pindakaas er ook bij...


Happy 2016 Foodies!!! Wat zijn jullie goede voornemens?
Bij mij blijft dit eigenlijk altijd hetzelfde: Jullie voorzien van meer lekkere en healthy receptjes. Het liefst dan nog klassieke caloriebommen in een handsoffmyfoodjasje. Zijn er nog receptjes die jullie graag zouden zien? Laat het ons gerust weten!

Voor het hele handsoffmyfoodverhaal heb ik eens kennis gemaakt met home made donuts van Lieselotte. De verjaardagsfeestjes van haar en haar kiddy's waren een echte vreetfestijn, met desserten tafels vol lekkers. Maar die donuts vergeet ik nooit!

Het waren eigenlijke family-size donuts, je kon er letterlijk met 4 van smullen. Totaal niet suikervrij en waarschijnlijk vol slechte vetten. Maar zolang ze lekker waren trokken we ons er toen nog niets van aan. En lekker waren ze hoor! Kan me alleen niet inbeelden dat ik die nu nog binnen krijg zonder mega suikerrillingen en me gewoon echte slecht te voelen.

Op zoek naar een alternatief dus! Qua structuur zijn deze smeuïger en minder luchtig dan the real deal. Maar voor zo ver ik weet is een smeuïg gebakje alleen een pluspunt ;)

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kopje havermeel
  • 1/4 kopje kokosbloesemsuiker
  • 1/2 theelepel bicarbonaat
  • klein scheutje appelazijn
  • snufje zout
  • 3/4 kopje speltmelk, of een andere zoete plantaardige melk
  • 1 grooooote eetlepel pindakaas
  • klein beetje vanille poeder of extract
  • eventueel een snufje nootmuskaat

Chocolade laagje:
  • 1 eetlepel gesmolten chocolade
  • 1 eetlepel rijstsiroop
  • 1 eetlepel cacao poeder

How to?

  • Verwarm je oven voor op 175 graden
  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Meng alle natte ingrediënten.
  • Doe alles bij elkaar in je blender en mix even door.
  • Doe ze in een muffinbakvorm of neem een cupcakevorm en steek een rolletje bakpapier in het midden zodat je dezelfde vorm krijgt.
  • Bak voor ongeveer 15 minuutjes en laat afkoelen
  • Meng alles voor de chocoladetopping, dit gaat het best met een vork.
  • Dop je donuts in de chocolade en zet ze even in de ijskast.