woensdag 20 januari 2016

SKINNY SINNER: Perfect nicecream met zure kersen en kokosroom! My guilty pleasure! =)


Ik kan niet genoeg krijgen van 'Pink Food'. Eigenlijk kan ik er ook gewoon een foodblog over maken. Misschien is het wel echt een rubriekje in spé? Volgens mij zou Charlotte daar ook wel voor te vinden zijn... Het is tenslotte zij die jullie bekogelt met hartjesbakvormen! Ha! Deze keer is het niet zomaar roze...Het gaat over roze dat smelt in je mond. Koud en fluffy, zoet en creamy... Zure kersen-ijs!
Ik gebruikte kersen uit het vriesvak. Ga op zoek naar
zure kersen. Die geven een heerlijke frisse toets! 
Nicecream maken is super simpel. We schreven er al behoorlijk wat blogposts over. Het lekker laten smaken is ook peanuts. En ja, deze krijg je zo heerlijk als een wolkje in je mond, no worries! 
Enkele tips! 
1. Vries alleen overrijpe bananen in. Ga er naar op zoek in de winkel of vraag ze even. Vaak zijn ze uit het rek genomen en krijg je ze zelfs aan een lagere prijs! Zijn er bruine vlekjes op? Top! Die heb je nodig! Vries de bananen minstens een nachtje in, in kleine schijfjes gesneden. Doe ze in porties van drie bananen per pakje. Laat ze tien minuutjes ontdooien alvorens in je blender te stoppen. 
2. Vaak nemen mensen plantaardige melk om hun ijs smooth te maken. Niets mis mee. Toch heb ik een ander geheim voor de perfecte soft-icecream... Kokosroom! Het creamy gedeelte van het blikje dus... 
3.  Denk goed na over superfoods, kleuren en smaken in een ijsje! Een perfect trio in een potje! Meestal geeft net dat ingrediënt dat een lekker smaakje geeft, ook een prachtig kleurtje. Zoek dan ook nog een ondersteunend extra-boost-poeder en je hebt gewoon een bommetje gezond! Maak bijvoorbeeld sinaasappel-nicecream met wat extra kurkuma-poeder voor een zonnig kleurtje. Of ga voor açaipoeder bij een bessenijsje! Oh ja... raw cacaopoeder en pindakaas gaan ook prima samen! 
4. Zoet! Begin telkens met een ienie-mienie beetje. Rijpe bananen zijn al heel erg zoet en dus heb je misschien gewoon niets extra nodig! Bij cacao-poeder heb ik wel graag wat zoets... dan ga ik voor een eetlepeltje ahornsiroop! 
5. Op de top van je ijs! Yes, dit is de beste categorie ooit! Toppings maken je ijsje helemaal van jou. Mijn kids houden van cacaonibs, granola of gedroogde blauwe bessen. Verder houden we ook van kokoschips, zaadjes, pindakaas... Geef nu toe, hoe meer rommel op je nicecream, hoe heerlijker hij is! 
Ingrediënten:Ijs! 
- 2 bevroren bananen
-  1/3 cup zure kersen
-  3el kokosroom
-  1tl rodebietenpoeder
- 1tl ahornsiroop 

Kokoscrème:
- 1 blik kokosroom
- 1el ahornsiroop
- 1/2tl rodebietenpoeder 
How to:
- Laat de bananen 10 minuutjes ontdooien voor je ze blendt.
- Blend alle ijsingrediënten tot een creamy, fluffy geheel.
- Blend alle ingrediënten voor de kokoscrème.
- Maak een topijsje en geniet!