donderdag 3 december 2015

OH MY OATS: Nog pannenkoeken?! Met pompoen?! Oh ja! #breakfast #vegan


Je moet er wat voor over hebben om een echte foodie te zijn. Dat dacht ik toen ik gisteren om half 7 's morgens pompoen stond te snijden. Ja, ik wou eens wat anders als ontbijt, dat had ik de nacht ervoor voor in bed beslist.
Ik wou iets warm en met veel smaak! Toen viel mijn oog op die mooi oranje pompoen. 'Jij gaat voor heerlijke pannenkoekjes zorgen' zei ik tegen de pompoen, die al weken in mijn ijskast lag. En ik had gelijk hoor!

Ik heb de pompoenpuree zelf gemaakt door geroosterde pompoen in mijn vitamix te gooien. Als je dit op voorhand doet met een hele pompoen bespaar je jezelf heel wat tijd 's morgens en kan je het ook voor andere recepten gebruiken.

Heeft jou blender heb begeven of ben je op zoek naar onmisbaar exemplaar voor een echte foodie? Kijk dan zeker even naar de nieuwe vitamix blender op theblender.be. Tot 31 december kunnen wij jou een kortingscode bezorgen -OMG echt waar?!
Stuur ons een mailtje via Facebook.
Tip: Kies voor de crèmekleurig, voor een retro-touch in je keuken ;)

SSUUUPPEEEERRSSOOUPP: Noodles! Met stokjes! En een goed plan, voor 2016 ... Ja! Ik begin lekker met voorsprong!

Oeh! December is echt daar! Zondag komt Sinterklaas hier, in m'n huisje. En in de namiddag tuigen we de kerstboom helemaal op! Wat is het jaar gevlogen! Ook bij HandsOffMyFood is er zoveel gebeurd! Ondertussen groeiden onze volgers op facebook van 200 naar 1800 (whoowoo!) en postten we meer dan 400 berichten. We leerden jullie kennen, via facebook, mail, telefoon of gewoon... hier, in mijn keuken!
Hopelijk inspireerden we jullie tot gezond lekkers in de keuken. Maar, dat is niet alles. We willen meer doen dan dat! In januari hopen we jullie ook te kunnen helpen met jullie 'goede voornemens'... Hoe we dat gaan doen, dat merk je snel genoeg! 
In elk geval... 2016 is nog té ver af om te wachten om healthy-all-the-way te gaan. Met een druk bezette agenda kwam sporten er niet meer spontaan van. Dus, sport-in-de-agenda-gepland en hop, naar de sportschool! Yes! Gewichten, squatten, zelfs een loopbandje kon er af vandaag!
Wat zijn jullie voornemens! Post ze gerust hier onder! We zijn benieuwd! 
Nog vier weken. Begin dus gerust vandaag. Een maand voor 2 januari. Goede voornemens en een goede maand voorsprong op al de rest.

Dit easy recept is zo gemaakt en voldoet helemaaaal aan jouw perfecte-healthy-lunch op een drukke dag. Maak de soep een dag op voorhand en klaar-is-kees! 

Ingrediënten 4 personen:
- 3 rolletjes soba-noodles (check de ingrediënten, je wil véél boekweit en geen tarwe)
- 1,5l vegetarische bouillon (veganoxx,..) 
- 1el miso 
- 2el sojasaus (kwaliteit merk je aan de prijs... Een goede fles sojasaus reken ik op 8 euro / liter) 
- 1stuk gember van 3cm, geraspt
- sap van 1 citroen 
- 2 worteltjes, in schijfjes 
- een bakje kastanjechampignons, in schijfjes 
- 1 venkel, in schijfjes 
- 1 broccoli, in kleine roosjes 
- 2 ramenassen 
- 150g verse erwtjes

How to: 
- Kook de noodles klaar in een aparte pot. 
- Breng de groentenbouillon aan de kook, samen met de miso en de soyasaus.
- Voeg alle groenten toe. 
- Kook de boek 5 minuten. 
- Voeg de noodles, het citroensap en eventueel lenteui en sesamzaad toe. 
- Klaar!


Yes! Je bent al een dagje ver met je goede voornemens!