zondag 15 maart 2015

VEGAN VIBES: Skip the diet! Just eat #clean: Waarom #vegan zijn mijn leven veranderde...

Vandaag een ode aan een fantastische plek, ergens op de Leliegracht in Amsterdam. Daar, tussen de fijne hippe winkeltjes en gezellige woonboten ligt -werkelijk waar- de reden dat ik zo af en toe hunker naar een beetje Nederland. Vegabond! 
Ik ontdekte het op een of andere gezellige Eco-blog en ging er in oktober al een keertje heen. Dat kon je hier lezen. Nu gingen we met het hele gezin en het was alweer zo fijn! 

Deze plek is echt eentje die je MOET bezoeken als je in het land van de "Kroketten uit de muur" komt. Op en top hip, kindvriendelijk, gezond en ecologisch en... oh ja... Végan! 


Steeds krijg ik vragen over mijn eetgewoontes. Wat eet ik nog? Wat laat ik staan? Op deze vragen wil ik graag een antwoord geven, maar vaak lijk ik dan erg drastisch -wat ik zelf niet vind, trouwens-.  Je vind veel van mijn 'principes' in dit blogbericht.
Onze blog is geen wetenschappelijk ondersteund iets, er is niet zoiets als een basis voor mijn dieet. Val je ervan af? Ja, blijkbaar wel. Word je er gezonder van? Sowieso! Wil je gezond, flexibel, wakker en fris zijn? Dan is het wat voor jou! 
Het allerbelangrijkste is dat je leert luisteren naar je lichaam. En... je moet graag koken. Liefde voor eten maken én eten eten is een must als je je voedingsstijl volledig wil omgooien. Want, eerlijk, het vraagt heel wat toewijding. 
Ik kan niemand vertellen wat je moet eten en wat je moet laten. Sommigen vinden het oké om geen suiker meer te eten (ik dus), sommigen vinden dit te ver gaan. Mijn principe? Je bent wat je eet. Eet je veel frisse groentjes en fruit, dan straal je dat uit. Je huid glimt, je ogen stralen, je hele lijf spat van de energie.
Moet je 100% plantaardig gaan? Dat is een hele persoonlijke keuze. Verwacht je aan veel vragen en vooroordelen (vlees heb je nodig, het is gezond, het is te duur om telkens plantaardig te koken, ...). 
Ik hoop dat we met onze recepten -die niet altijd vegan zijn- je kunnen inspireren om je op weg te helpen naar je natuurlijk gewicht
Wees je telkens -altijd- bewust van wat je eet. Eet je nog dierlijke producten? Prima. Maar wees je bewust van het dier dat je opeet. Wees je bewust van alle tussendoortjes die je in je mond stopt. Denk aan de grootte van je maag en hetgeen wat je er probeert in te proppen. 

In het Engels noemen ze het 'Breakfast' maar laat je niet misleiden. Snel hoeft het niet te gaan. Ontbijten is een kunst. Als je niet houdt van een ontbijt als je opstaat, eet dan een uurtje later, maar éét! Trap de dag af met tonnen fruit -zoals je wel weet, je wordt niet dik van een appeltje teveel, ook niet van vijf appels teveel-. Fruit loont de moeite, het geeft je energie en barst van de vezels. Héllo spijsverteringsstelsel! 
En... voor je eet, drink een glas water. Hydrateer je lijf! Goodmorning sunshine! 

Ontbijttips nodig? 
Goeiemorgen!