donderdag 19 februari 2015

VEGGIE! Maar waarom? #40dagenzondervlees of voor altijd a.u.b.!Gisteren is de actie 40 dagen zonder vlees begonnen. Voor ons geen probleem natuurlijk, want wij eten 365 dagen per jaar geen vlees of vis ;) Maar voel jij je aangesproken voor deze uitdaging, zeker doen! Hopelijk ben je zo overtuigd dat  het niet maar bij 40 dagen blijft.


Waarom? Hier enkele feitjes op een rij:

  • Vleesproductie vraagt om veel plek. Wereldwijd spreken we hier over jaarlijks 3 miljoen hectare bos dat moet wijken om de diertjes te laten grazen (en laten we even grof zijn) ,vet te mesten en daarna in een stukje vlees voor in jou koelkast te verwerken! Hebben wij die bomen niet juist nodig om in leven te blijven?! En wat met die arme diertjes dat er in woonden!?
  • Vlees is nu eenmaal niet gezond voor ons. Ooit al eens een dikke vegetariër gezien? Die zijn uniek hoor! Een vleesrijkdieet verhoogd je kansen op hartkwalen, suikerziekte, overgewicht,....
  • Hebben we nog niet genoeg verschrikkelijke verhalen gehoord over de veeteelt en slachthuizen? Zeg me nu niet dat jij geen medelijden hebt telkens als je een vrachtwagen met dieren naar het slachthuis ziet rijden! Dat is waarschijnlijk de eerste keer dat ze het daglicht eens zien en helaas zal dat niet voor lang zijn.
  • Hoe denk je dat ze ziekte verspreiding tegen gaan in die megastallen? Medicijnen, al die lieve beestjes worden vol medicijnen en chemicaliën  gepropt zodat ze in leven blijven tot klaar zijn voor de slacht. Deze chemicaliën verdwijnen niet zomaar uit het vlees als het in de vorm van een steak of worstje verpakt zit.

  • De dierenteelt heeft wereldwijd een grotere aandeel in de opwarming van de aarde dan de auto- en vliegindustrie te samen.


Wil je meer weten? Bezoek dan de site van 40 dagen zonder vlees.
Weet je genoeg en wil je deelnemen? Doen dan hetzelfde en schrijf je in ;)

Natuurlijk vind je bij HandsoffmyFOOD allerlei veggie receptjes:

- Vegan gehaktbrood
- Quinoa salade met vééél paddestoelen
- Bloemkoolcouscous

En nog veel veel meer, veel succes!

Bron: http://www.dagenzondervlees.be/