maandag 21 maart 2016

SKINNY SINNER: Mini Vanilla Raw-food dreamcake!


Oh hemel. Dat ik dit niet eerder gemaakt heb! Chocolade-raw-cake, redfruit-raw-cake... Maar vanille-raw-cake? Nope, dit is écht de eerste! Ik voel me een beetje een keukentovenaar. Echt waar. Zotjes lekker! 
Nu. Even over de smaak. De ingrediëntenlijst is kort. En die kan je zeker uitbreiden (voeg eens wat besjes toe aan de vanillelaag!), als je dat wil tenminste. Maar, laat je nu even overvallen door de simpele eenvoud van vanille
Ik vertelde het al eerder. Raw-Food-cakes kan je niet laten mislukken. Een kleine tip: gebruik een high-speed-blender. Met een foodprocessor bereik je nooit het super-soft-resultaat waar je op hoopt. 
Cheesecake, het kan ook écht goed zijn voor je! Niet zoals eet-dit-als-ontbijt-elke-dag, maar af en toe heb je gewoon nood aan een heerlijk taartje. Dan is dit echt een top-alternatief! 
Hij barst van vitamines en mineralen. Je buik wordt niet gevuld met een atoombommetje lege calorieën, maar wél met rijke ingrediënten! Doen dus!

Ingrediënten:
Korst: 

- 1/2 cup amandelen 
- 1/2 cup pecannoten
- 1 cup medjouldadels 
- 1/4 tl zeezout 

Vulling: 

- 1 cup cashewnoten, geweekt minstens 5u 
- sap van 1,5 citroen 
- merg van 1 vanillestokje 
- 1/3 cup kokosolie, gesmolten au bain marie 
- 1/3 cup ahornsiroop 

Topping: 
- Rood fruit, cacaonibs,... 
How to:
- Blend de ingrediënten voor de korst door elkaar en vul kleine vormpjes op.
- Zet even in de diepvriezer.
- Maak nu de vanilleroom.
- Blend de ingrediënten door elkaar tot je echt een romig mengsel hebt. Géén stukjes meer. Ook geen ienie-minie!
- Schep in de vormpjes en laat ongeveer 40 minuten opstijven in de vriezer.
- Haal uit de vormpjes (gebruik een scherp mesje) en werk af met rood fruit.

Njammieeee!