zondag 27 december 2015

VEGAN VIBES: Quick Lunch met speltpasta, rucola en zongedroogde tomaatjes! De-li-cious!


Deze was lekker! En in no-time stond hij te blinken als lunch op mijn tafel. De pasta kan echt alle kanten uit, maar ik hield het bij spelt. Heb je liever volkoren of farro? Kan net zo goed! 
Tijdens deze feestdagen is het werkelijk het ene kook-kunstje na het andere, dus mag het best even simpel zijn, zo door de dagen heen.
Heb je trouwens al gehoord van onze nieuwe 'Keep It Clean-workshop'? Op 10 januari geven we gedurende drie uurtjes een workshop waarbij je een heleboel kookt, hoort, proeft en experimenteert, met pure ingrediĆ«nten. Zo leer je bijvoorbeeld het ideale boodschappenlijstje maken en nadenken over je weekmenu, zonder dat het teveel wordt. 

Meer info kan je krijgen via onze e-mail: handsoffmyfood@hotmail.com.

Bij het receptje horen zongedroogde tomaatjes. Vergeet de in olie-opgelegde-exemplaren. Ga op zoek -en vind!- gedroogde, droge zongedroogde tomaten en week ze in heet water gedurende een kwartiertje. Beter voor je lijf en even lekker! 

Good luck met deze, je zal ervan houden! 

xoxo 
Lieselotte 

IngrediĆ«nten: 

  • 50g speltpasta
  • Een handvol rucolasalade
  • 200g kastanjechampignons, in schijfjes,
  • Zongedroogde tomaatjes (gedroogd), een uurtje geweekt in heet water
  • een teentje look
  • Oregano, tijm, rozemarijn fijngehakt
  • 1el olijfolie
  • peper en zout

How to:
  • Kook de speltpasta al dente.
  • Bak de schijfjes champignons in de olijfolie, samen met de look, depeper en het zout.
  • Voeg de verse kruiden toe.
  • Meng bij de gebakken champignons de tomaatjes en de rucola.  Laat even opwarmen.
  • Meng hieronder de penne.
  • Eventueel voeg je nog wat olijfolie toe. Jouw keuze!